Μαγειρική

Οι πιο νόστιμοι πατατοκεφτέδες που έχετε φάει ποτέ

Αυτοί είναι οι πιο νόστιμοι πατατοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Είναι λαχταριστοί και πεντανόστιμοι, παρασκευάζονται με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Φτιάξτε τους για να συνοδεύετε ένα κυρίως πιάτο, ή για να τους απολαύσουν οι λιλιπούτιοι της οικογένειας, εκείνοι που προτιμούν… μόνο τις τηγανιτές πατάτες.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr.

Υλικά

5 βρασμένες πατάτες

2 κρεμμύδια

1 αυγό

Φέτα

Γραβιέρα

Χυμό λεμονιού

½ ματσάκι μαϊντανό

1 κουταλάκι ξερό δυόσμο

Ρίγανη

½ κουταλάκι μπέικιν

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις βραστές πατάτες και προσθέτουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε περάσει από τον τρίφτη, την φέτα σε μικρά κομμάτια και αν θέλουμε και τριμμένη γραβιέρα.

Σε μία γωνία από το μείγμα μας ρίχνουμε το μπέικιν και το “σβήνουμε” με λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε το αυγό, το μαϊντανό, τον ξερό δυόσμο, την ρίγανη, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά ρευστό και δεν μπορούμε να το πλάσουμε, βάζουμε λίγο αλεύρι.

Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρνάμε από την άλλη. Όταν είναι έτοιμοι τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.

 

 

Σχόλια