Μαγειρική

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου, με μαρμελάδα, κρέμα & μπισκότα

Ένας υπέροχος και μοναδικός συνδυασμός, μαρμελάδας και κρέμας, που θα απογειώνει το γλυκάκι σας

Με λίγα υλικά, εύκολο στην παρασκευή του αυτό το γλυκό, μπορείτε να το φτιάξετε και να είστε σίγουροι ότι θα το τιμήσει όλη η οικογένεια.

Το πάντρεμα της κρέμας, του μπισκότου και της μαρμελάδας είναι που απογειώνουν από το υπέροχο αυτό γλυκάκι ψυγείου.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr.

 

Υλικά:

2 πακέτα πτι μπερ

150 ml γάλα

1 κουταλιά μέλι

300 γρ. μαρμελάδα

Κρέμα

800 ml γάλα

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές μέλι

2 βανίλιες

Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.

Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μελί, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.

Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το βούτυρο τις βανίλιες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αναμειγνύουμε το γάλα με το μέλι.

Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.

Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.

Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και απλώνουμε την μαρμελάδα.

Σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.

Σχόλια