Μαγειρική

Έτσι θα κάνεις το πιο νόστιμο τηγανητό αυγό!

Συμβουλές για να απολαύσουμε ένα μοναδικό αυγό

Η λεπτομέρεια πάντα κάνει τη διαφορά στα φαγητά. Το ίδιο ισχύει και για τα τηγανητά αυγά, αφού αν κάνουμε αυτό το… κάτι παραπάνω, σίγουρα θα έχουμε στο πιάτο μας τα πιο νόστιμα τηγανητά αυγά που έχουμε φάει ποτέ.

Αρκεί να ακολουθήσουμε μονάχα κάποιες συμβουλές και μετά θα τα απολαύσουμε με μεγάλη χαρά.

Αρχικά, τα αυγά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, ώστε να δώσουν ένα «σφιχτό» αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμαι ελαιόλαδο ή και… βούτυρο που αφήνει μία μοναδική γεύση.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι φυσικά να μην… πετάμε το αυγό κατευθείαν στο τηγάνι, αλλά να το σπάσουμε και εν συνεχεία να το ρίξουμε σιγά σιγά. Μ’ αυτό τον τρόπο, γλιτώνουμε το… πιτσίλισμα.

Βέβαια, για ένα πιο κρατσανιστό αποτέλεσμα, τηγανίζουμε για μισό λεπτό περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έτσι, το ασπράδι θα είναι κρατσανιστό, αλλά και ο κρόκος πιο χυμώδης.

Τέλος, μόλις βγάλουμε το αυγό από το τηγάνι, μπορούμε να το σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνοντας από πάνω μερικές σταγόνες αρωματικού ελαιοδάδου, πιπέρι και φυσικά φρέσκο ψωμί… και καλή μας όρεξη!

(Με πληροφορίες από olivemagazine.gr)

Σχόλια