Μαγειρική

Διαφορετικά κασεροπιτάκια, στην κρεπιέρα ή το τηγάνι… το ίδιο νόστιμα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα φανταστικά κασεροπιτάκια στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι και θα ενθουσιαστείτε!

Πρόκειται για τα πιο νόστιμα και διαφορετικά κασεροπιτάκια, που έχετε γευτεί…

Εύκολα στην παρασκευή τους και με λίγα υλικά που συνήθως έχουμε οι περισσότεροι στην κουζίνα μας.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από τον ιστότοπο foodaholics.gr.

Υλικά:

380 γρ. αλεύρι

120 γρ. φαρίνα

1 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξίδι

Νερό

Τριμμένο κίτρινο τυρί

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την φαρίνα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.

Ενσωματώνουμε σιγά σιγά νερό μέχρι που να γίνει ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Ενώνουμε τις δύο άκρες στο κέντρο και τοποθετούμε τριμμένο κίτρινο τυρί.

Διπλώνουμε σε φακελάκι και τα βάζουμε σε κρεπιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει λίγο σπορέλαιο.

Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.

Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν φουσκώσει.

Σχόλια