Μαγειρική

Τα πιο εύκολα και αφράτα πτι φουρ

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το αφράτο μπισκοτάκι που ταιριάζει με μία κούπα καφέ ή ένα ζεστό τσάι.

Δεν είναι άλλο από το πιο τέλειο μπισκότο πτι φουρ.

Τα πιο αφράτα πτι φουρ βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας, μία διαχρονική συνταγή, που θα λατρέψετε καθώς παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα.

Η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη petit four που σημαίνει μικρό φούρνισμα

Ιδανικό μπισκοτάκι για κέρασμα, για βούτημα πρωινού ή σνακ στο γραφείο.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr και σας την προτείνουμε.

 

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. άχνη ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Μαρμελάδα της επιλογής σας

100 γρ. σοκολάτα

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη.

Όταν ενσωματωθεί πλήρως προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Την βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Όταν κρυώσουν παίρνουμε δυάδες και στην μέση απλώνουμε σφιχτή μαρμελάδα.

Βουτάμε την μία πλευρά στην λιωμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.

Σχόλια