Μαγειρική

Ένα διαφορετικό και πεντανόστιμο Γιαουρτλού Κεμπάπ

Μία συνταγή που θα λατρέψετε - Ο τέλειος συνδυασμός πικάντικου Γιαουρτλού Κεμπάπ με μοσχαρίσιο κιμά, δροσερό γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα

Το λατρεύουν όσοι λατρεύουν και τις πικάντικες γεύσεις, καθώς τα μπαχαρικά είναι το κύριο υλικό που του δίνει και μία ιδιαίτερη γεύση.

Συνοδεύεται πάντα με δροσερό γιαούρτι που συνδυάζεται τέλεια, κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το μείγμα είναι καυτερό και το γιαούρτι του δίνει μία δροσιά.

Δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του. Συνήθως φτιάχνεται με κιμά από αρνί, το foodaholics.gr, όμως μας προτείνει μία άλλη εκδοχή αυτή του μοσχαρίσιου.

 

Υλικά:

700 γρ μοσχαρίσιο κιμά

1 κόκκινη πιπεριά

Ρίγανη

Κύμινο

Καπνιστή πάπρικα

Μείγμα μπαχαρικών για ψητά

Ελαιόλαδο

Αλάτι - Πιπέρι

200 ml σάλτσα ντομάτας

50 ml κρασί

Καυτερή πάπρικα

Σκόρδο σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Αλέθουμε την πιπεριά στο μπλέντερ.

Στον κιμά (που μπορεί να είναι και μίξη από μοσχαρίσιο με αρνίσιο) βάζουμε την πιπεριά, την ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, την σκόνη για

ψητά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και δουλεύουμε πολλή καλά να αφρατέψει.

Βουτάμε το χέρι μας στο νερό, πέρνουμε λίγο κιμά και σε 2 ξυλάκια για σουβλάκια πλάθουμε τα κεμπάπ.

Τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό σχαροτήγανο και φροντίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την σάλτσα μαζί με την καυτερή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το κρασί μέχρι που να δέσει.

Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε τις πίτες στο ίδιο σχαροτήγανο χωρίς να το ξεπλύνουμε.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα.

Σχόλια