Μαγειρική

Ιδιαίτερα και πεντανόστιμα τυροκουλούρια

Όλοι εκείνοι που αγαπούν το τυρί θα τα λατρέψουν, πρόκειται για τα ιδιαίτερα τυροκουλούρια, τα οποία παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά.

Ένα ιδιαίτερο κουλούρι με κομμάτια φέτας μέσα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα προσφέρετε ή να τα γευτείτε όλες τις ώρες της ημέρας.

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, αλλά και οι μεγάλοι, αφού είναι μία πολύ καλή λύση για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο και όχι μόνο!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr 

Υλικά:

1 ασπράδι αυγού

200 ml γαλά

100 ml νερό

100 ml σπορέλαιο

Βούτυρο

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλιά ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Φέτα

550-600 γρ αλεύρι

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.

Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.

Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.

Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.

Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.

Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.

Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Σχόλια