Μαγειρική

Μουσταλευριά, το ανάλαφρο γλυκό με τη βελούδινη υφή

Αυτό το ιδιαίτερο παραδοσιακό γλύκισμα που λατρεύουν πολλοί, ήρθε η ώρα να το γευτούν με φρέσκο μούστο!

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελληνικό φθινοπωρινό γλυκό, με βελούδινη υφή, που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο.

Οι ρίζες της ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

Στη Σάμο αναφέρεται και ως κουρκούτα, στην Κρήτη κεφτέρια, ενώ στην Κύπρο Ππαλουζές ή παλουζές.

Δείτε πώς μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σας… κεφτέρια, έτσι όπως μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen.

 

Υλικά:

Για τα 1000 γρ. μούστο θα χρειαστούμε 2 κιλά σταφύλια

50 γρ. πετιμέζι

1 στικ κανέλας

50 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. αλεύρι

200 γρ. τριμμένο καρύδι

Κανέλα

Σχόλια