Είναι μία συνταγή που έχει αγαπηθεί και την οποία τη βλέπουμε με πολλές ονομασίες σε διάφορες χώρες, δεν είναι άλλα από τα λατρεμένα Πιροσκί ή Περεσκία.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με πατάτα, τυρί, λουκάνικο, κρέμα τυρί, κιμά, σολομό. Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε με γλυκιά γέμιση, όπως πραλίνα, φρούτα, κρέμα κ.ά.
Δοκιμάστε να παρασκευάσετε την παρακάτω πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και την οποία μας προτείνει η ομάδα Live kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.
Για τη ζύμη
600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
8 γρ ξηρή μαγιά
100 γρ νερό
150 γρ γάλα
150 γρ ηλιέλαιο
1 κτσ ζάχαρη
1,5 κτγ αλάτι
1 αυγό
Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι
600 γρ. βρασμένες πατάτες
1/2 πάπρικα σε σκόνη
λίγη ρίγανη
λίγο μαιντανό
1/2 κτγ αλάτι
120 γρ. mix από 3 τυριά της αρεσκείας σας
1 λίτρο ηλιέλαιο