Μαγειρική

Γευστική φανουρόπιτα με εννέα υλικά από την Αναστασία

Η πιο εύκολη και γευστική Φανουρόπιτα από την Αναστασία Μπιτζιλέου

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου τιμάται ο Άγιος Φανούριος. Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε να φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε.

Οι νοικοκυρές την ετοιμάζουν και αφού την πάνε στην εκκλησία και ευλογηθεί τη μοιράζουν στη γειτονιά.

Πολλοί, εξάλλου, συνδέουν αυτή την ιδιότητα του Αγίου Φανουρίου και της πίτας με το όνομα του Αγίου, που προκύπτει από το ρήμα «φαίνω» που σημαίνει αποκαλύπτω.

Τη δύναμη που αποδίδεται στην πίτα έρχονται να ενισχύσουν και τα υλικά της, τα οποία είναι πάντοτε 7 ή 9!

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι της Αναστασίας Μπιτζιλέου με εννέα υλικά.

Υλικά:

640 γρ. Αλεύρι μαλακό

1 νεροπότηρο λάδι

1 νεροπότηρο ζάχαρη

1 νεροπότηρο σταφίδες & ¾ χλιαρό νερό

1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι & λεμόνι

¾ κονιάκ

1 μπέικιν

1 κουταλάκι γαρύφαλλο + κανέλλα

1 κουταλάκι σόδα

1 χούφτα καρύδια

1 χούφτα σταφίδες

 

Σχόλια