Ροδαλοί και τραγανοί πατατοκεφτέδες

Γαστρονομία
Ροδαλοί και τραγανοί πατατοκεφτέδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λατρεμένες πατάτες από μικρούς και μεγάλους, και... κεφτέδες. Ένα κεφτεδάκι που θα το λατρέψουν οι αγαπημένοι σας.  

Εκείνοι που νηστεύουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τυρί σόγιας.

1 κιλό πατάτες

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαϊντανό

1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200γρ. τυρί σόγιας

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.

Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Πηγή: monastiriaka.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News