Μαγειρική

Μαρμελάδα ντομάτας για αλμυρές απολαύσεις

Μία διαφορετική μαρμελάδα, που παρασκευάζεται όπως όλες οι άλλες μαρμελάδες, ωστόσο δένει υπέροχα με αλμυρές γεύσεις.

Όπως γίνονται όλες οι άλλες μαρμελάδες, έτσι και η μαρμελάδα ντομάτας γίνεται βράζοντας το βασικό υλικό, δηλαδή την ντομάτα, με ζάχαρη.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να απλώνεις μαρμελάδα ντομάτας πάνω σε τυρί ή σε μια φέτα ψωμί με αβοκάντο. Αξιοποιήστε την σε μπέργκερ, σάντουιτς ή απλά σε κράκερ.

Πολλοί κάνουν την μαρμελάδα ντομάτας χωρίς κρεμμύδι και σκόρδο, επιλέξτε.

Αν έχετε πολλές ντομάτες στον κήπο σας, η μαρμελάδα είναι η καλύτερη λύση για να μην τις πετάξετε. Με καλή αποστείρωση στο δοχείο κρατάνε όλο το χειμώνα!

 

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες

1 μικρό κρεμμύδι

1-2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλυτζάνι ξανθιά ή μαύρη ζάχαρη

1/3 φλυτζάνι ξύδι

2 κουταλιές νερό

Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και βάλτε τις σε μεγάλο μπολ

Προσθέστε την ζάχαρη, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το ξύδι, το νερό και το αλάτι

Βάλτε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά

Μειώστε κι άλλο τη φωτιά και βράστε για 45 λεπτά

Ανακατεύετε συχνά, ώσπου να γίνει σαν μαρμελάδα -Ετοιμη!

Προαιρετικά, ρίξτε στο τέλος το θυμάρι, αφήστε να κρυώσει, βάλτε σε γυάλινο δοχείο και διατηρήστε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα

Αν θέλετε για περισσότερο, πρέπει να αποστειρώσετε τα γυάλινα δοχεία

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια