Πάστα με πραλίνα… «κόλαση», ιδανική για κάθε περίσταση

Γαστρονομία
Πάστα με πραλίνα… «κόλαση», ιδανική για κάθε περίσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκη στην παρασκευή της, ωστόσο δεν είναι, αλλά κι αν ήταν… αξίζει τον κόπο να την φτιάξετε και να την προσφέρετε στους αγαπημένους σας.

Αυτή η υπέροχη πάστα πραλίνας, την οποία έφτιαξε ο Πάνος Παπαδάκης από την ομάδα Live Kitchen και μας την προτείνει, θα αποσπάσει θετικά σχόλια.

Φτιάξτε την λοιπόν και εντυπωσιάστε. Ιδανική για κάθε περίσταση.

Για την βάση

230 γρ. μερέντα

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. γάλα

100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κρόκοι

2 βανίλιες

Για την κρέμα:

250 γρ. μόρφατ

230 γρ. μερέντα

20 γρ. κακάο σκόνη

Για την λευκή κρέμα:

250 γρ. μόρφατ

50 γρ. ζάχαρη

Πασπαλίζουμε με μαύρη σοκολάτα

Φόρμα 25x30

Σε ένα μπολ θα βάλουμε ένα κουτάκι πραλίνας (230 γρ.) 3 κρόκους αυγού 50 γρ. λιωμένο βούτυρο, γάλα 100 γρ. και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με τις δύο βανίλιες. Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα πραλίνας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί!

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25χ30 Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για εννέα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο!

Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι το ραντίζουμε με ένα πινέλο με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη!

Πρώτη Κρέμα

Ανοίγουμε τη φυτική σαντιγί από την κονσέρβα ανακατεύουμε για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει καλά και ρίχνουμε τα άλλα 230 γρ. πραλίνα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε και τα 20 γρ. άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα τότε την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι!!

Δεύτερη Κρέμα

Στο μπολ βάζουμε την φυτική σαντιγί σε κονσέρβα και χτυπάμε για περίπου 5-6 λεπτα να αφρατέψει. Έπειτα ρίχνουμε 50 γρ. ζάχαρη και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την υπόλοιπη λευκή κρέμα. Τέλος κόβουμε σε ψιλά κομμάτια μαύρη σοκολάτα! Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News