Η τέλεια νηστήσιμη σοκολατόπιτα

Γαστρονομία
Η τέλεια νηστήσιμη σοκολατόπιτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναι και όμως είναι σοκολατένιο, αλλά και νηστήσιμο! Το σίγουρο είναι ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, μπορούμε να σας το εγγυηθούμε, μάλλον το αντίθετο, υπερτερεί.

Σας προτείνουμε να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε! Τη συνταγή δανειστήκαμε από το ediva.gr

Υλικά για το κέικ

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κούπα ζάχαρη

6 κ.σ κακάο

1 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική

2 κ.σ ταχίνι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι

1/2 κούπα σπορέλαιο

1 βανίλια

6 κ.σ ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι

1 κούπα νερό

1/2 κούπα κακάο

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη

Αρχικά προθέρμανε τον φούρνο στους 180 και στις αντιστάσεις.  Σε ένα μπολ ρίξε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο κοσκινισμένο, την βανίλια, την σόδα και την ζάχαρη. Τέλος πρόσθεσε και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το σπορέλαιο, το ταχίνι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υγρά υλικά, πρόσθεσε τα στο μείγμα με τα στερεά. Ανακάτεψε πολύ - πολύ καλά. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και ρίξε το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ψήσε για 40 λεπτά στον φούρνο.

Όσο ψήνεται το κέικ μας, σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και το κακάο. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και έπειτα άφησε να σιγοβράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Βγάλε το κέικ και με μια οδοντογλυφίδα κάνε τρύπες παντού και περίχυσε από πάνω το σιρόπι. Άφησε την σοκολατόπιτα σου να κρυώσει και έπειτα σέρβιρε!

Όταν θα αναμείξεις όλα τα στερεά υλικά, μπορείς να προσθέσεις και θρυμματισμένο φουντούκι για περισσότερη γεύση. Ή επίσης μπορείς να προσθέσεις κομματάκια κουβερτούρας στο μείγμα για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News