Μαγειρική

Νηστίσιμη μπουγάτσα με απλά υλικά

Πεντανόστιμη αν και... νηστήσιμη

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα το λατρέψουν εκείνοι που θα τους το προσφέρετε

Πώς να φτιάξετε νηστίσιμη μπουγάτσα με απλά υλικά εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Είναι πάρα πολύ νόστιμη αν και νηστίσιμη και μπορούμε να την φτιάξουμε και όταν δεν νηστεύετε, αφού υπερισχύει σε γεύση και από την μη νηστίσιμη.

 

Με υπέροχη αφράτη κρέμα από γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού, ότι εσείς επιθυμείτε ζάχαρη άχνη και κανέλα, θα την λατρέψετε και θα κλέψει τις εντυπώσεις, αφού θα την λατρέψουν και εκείνοι που θα τους την προσφέρετε, αφού δεν θα πιστεύουν ότι δεν περιέχει ζωικά παράγωγα, όπως επιτάσσει η νηστεία.  

 

Τη συνταγή αναδημοσιεύουμε από το monastiriaka.gr.

 

Υλικά

4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)

8 κουταλιές σιμιγδάλι  ψιλό

5-6 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές βιτάμ

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

2 φύλλα σφολιάτα

Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε  καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

 

Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.

 

Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

 

Σχόλια