Πεντανόστιμα μπιφτέκια vegan με γλυκοπατάτα και κινόα

Γυναίκα & παιδί
Πεντανόστιμα μπιφτέκια vegan με γλυκοπατάτα και κινόα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιφτέκι και... νηστίσιμο αφού είναι vegan. Βασικά υλικά της συνταγής αυτής, την οποία αναδημοσιεύουμε από το cookpad.com η γλυκοπατάτα και η κινόα. Η γλυκοπατάτα δεν είναι μόνο μια οικονομική, νόστιμη και εύκολα διαθέσιμη τροφή, αλλά και με ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, όπως και η κινόα, η οποία είναι μία τροφή με μεγάλη διατροφική αξία.

Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη, η κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε βασικά αμινοξέα για τους ανθρώπους, κάνοντας το ασυνήθιστα πλήρες είδος διατροφής, επίσης περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία δε βλάπτουν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο. Δεν έχει γλουτένη και χωνεύεται εύκολα.

Οι γλυκοπατάτες αν και δεν είναι τόσο δημοφιλείς, όσο οι κοινές πατάτες, αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που μπορούμε να την καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτένιων και βιταμινών, αλλά και άλλων σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών. Δείτε τα οφέλη τους για την υγεία μας, πιο αναλυτικά…

1 γλυκοπατάτα

150 γρ. μανιτάρια άσπρα (9-10 μικρά)

1 κρεμμύδι

150 γρ. κινόα βρασμένη

1 παντζαρι μεγάλο βρασμένο

3 κ.σ. βρώμη

1 κ.γλ. κολιανδρο

1 κ.γλ. Πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ηλιελαιο

Εκτέλεση:

Περνάμε από τον πολυκοφτη την γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο ηλιελαιο να κάψει καλά και σωταρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερωνουμε κατά την διάρκεια.

Αλεθουμε το παντζαρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κινόα, ρίχνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα λαχανικά, την βρώμη, το κολιανδρο, την πάπρικα και αλατοπιπερωνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βρώμη ακόμα

Πλαθουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε σε ταψί με λαδοκολλα στους 180 βαθμούς στις αντιστασεις για 25' λεπτά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News