Μία ιδιαίτερη, ελαφριά σαλάτα μας προτείνει ο σεφ Μανόλης Καστανάκης, με γαρίδες αβοκάντο, αγγούρι και Dressing Μάγκο, για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.
Για τη σαλάτα
16 μεγάλες γαρίδες (ένα λεμόνι)
600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι, σπανάκι, iceberg)
250 γρ. αβοκάντο καρεδάκι
150 γρ. αγγούρι σε φέτες
120 γρ. καρότο ζουλιέν
80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Για το Dressing Μάγκο
250 γρ. μαγιονέζα
150 γρ. πούρε μάνγκο
30 γρ. ζάχαρη
30 γρ. λευκό μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα: Καθαρίζουμε μαρινάρουμε τις γαρίδες με το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι για 20 λεπτά. Αλατίζουμε τις γαρίδες και από τις 2 πλευρές και τις ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το αβοκάντο το αγγούρι και το κρεμμύδι. προσθέτουμε το dressing, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τις γαρίδες και το καρότο
Για το Dressing: Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.