default-image

Αμυγδαλωτά με σοκολάτα

Γαστρονομία
Αμυγδαλωτά με σοκολάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

3 ασπράδια αυγού

20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

75 γρ. άχνη ζάχαρη

75 γρ. τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη

15 γρ. αλεύρι

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη ψιλοκομμένη πάρα πολύ

50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλεύρι και τα περνάμε από σίτα.

Το μείγμα αυτό το ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας το ελαφρά με μια σπάτουλα με τη μαρέγκα.

Γεμίζουμε με το μείγμα έναν κορνέ.

Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.

"Κόβουμε" μικρά μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα με μήκος γύρω στα 6-7 εκ. και πλάτος 1-2.

Σκορπίζουμε επάνω τους τα σπασμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα αμυγδαλωτά να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.

Λιώνουμε τα 2/3 από τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Αφού λιώσουν αυτά τα 2/3 σοκολάτας, προσθέτουμε μέσα την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

Βουτάμε τα αμυγδαλωτά (μόνο τον πάτο τους, ή τη μια μεριά τους) μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν επάνω σε λαδόκολλα μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

Κρατάμε τα αμυγδαλωτά για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε κλειστό δοχείο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News