default-image

ΣΚΙΟΥΦΙΚΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΙ ,ΕΛΙΕΣ & ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ

Γαστρονομία
ΣΚΙΟΥΦΙΚΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΙ ,ΕΛΙΕΣ & ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεφ Μανώλης Καστανάκης μας προτείνει μια γευστικότατη συνταγή με σκιουφιχτά μακαρόνια.Το κρητικό συζαρικό παντρεύεται με την κάπαρη, τις ελιές και τις αντζούγιες.Το αποτέλεσμα ζωηρό στο μάτι λόγω της πολυχρωμίας των υλικών και  ιδιαίτερο στη γεύση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ :

ΣΚΙΟΥΦΙΚΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 550 γρ.

ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ 120γρ.

ΚΑΠΑΡΗ 80γρ.

ΕΛΙΕΣ 100γρ.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ 60γρ.

ΠΡΑΣΟ 40γρ.

ΦΙΝΟΚΙΟ 35γρ.

ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 380ml

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ 240γρ.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 350γρ.

ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΛΕΜΟΝΙ 15γρ.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 60γρ.

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ 180ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τοποθετούμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο .Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το πράσο ,το φινόκιο, όταν μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό με τη σάλτσα ντομάτας και περιμένουμε να πάρει βράση.Προσθέτουμε   τα ντοματίνια τα οποία έχουμε μαρινάρει με το μπαλσάμικο και τα έχουμε περάσει από φούρνο 180c για 4-5 λεπτά .Βράζουμε.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά βρασμένα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της αντζούγιας και το ξύσμα ) και τα αφήνουμε να γλασάρουν.Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ,προσθέτουμε την αντζούγια με το ξύσμα και λίγη ρόκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News