Πώς θα καθαρίσετε πανεύκολα τη σχάρα του φούρνου σας (vid)

Life
Πώς θα καθαρίσετε πανεύκολα τη σχάρα του φούρνου σας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός είναι ένας πανεύκολος τρόπος που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε γρήγορα και χωρίς κόπο την σχάρα του φούρνου σας

Σε πολλούς προκαλεί πονοκέφαλο ο καθαρισμός της σχάρας του φούρνου.

Πρόκειται για μία επιφάνεια που απαιτεί τακτικό καθαρισμό, κυρίως εάν συχνά ψήνετε πάνω της χωρίς να χρησιμοποιείτε ταψί ή λαδόκολλα. Με αυτό τον τρόπο που σας προτείνουμε δεν θα ταλαιπωρηθείτε καθόλου και κυρίως δεν απαιτείται οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα υλικά τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε την σχάρα σας, είναι μια πετσέτα, μια οδοντόβουρτσα ή ένα σφουγγαράκι, καθαριστικό σε σκόνη ή απλό υγρό πιάτων και την μπανιέρα σας.

Πώς θα κάνετε τη σχάρα σας να λάμψει

Ξεκινήστε στρώνοντας μια πετσέτα στον πάτο της μπανιέρας σας. Τοποθετήστε από πάνω τη σχάρα. Η πετσέτα θα προστατέψει την μπανιέρα σας από τυχόν γδαρσίματα που μπορεί να γίνουν από τη σχάρα.

Βουλώστε την μπανιέρα και γεμίστε την με καυτό νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί καλά η σχάρα. Στη συνέχεια βάλτε μια κούπα σκόνης απορρυπαντικού σε ένα μπουκαλάκι, προσθέστε ζεστό νερό, ανακατέψτε και ρίξτε το πάνω στη σχάρα. Ρίξτε λίγη έξτρα σκόνη από πάνω και αφήστε τη σχάρα σας εκεί για 6 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 6 ώρες βγάλτε τη σχάρα από το νερό και τρίψτε με ένα σφουγγαράκι ή μια οδοντόβουρτσα και λίγο απορρυπαντικό. Μέσα σε 5 λεπτά η σχάρα σας θα είναι σαν καινούρια!

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News