Πώς θα εξαφανίσετε τη μούχλα από τους αρμούς του μπάνιου

Life
Πώς θα εξαφανίσετε τη μούχλα από τους αρμούς του μπάνιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτό τον τρόπο τα πλακάκια σας θα λάμπουν και οι αρμοί θα είναι πεντακάθαροι

Επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε και για να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά σας έχουμε τρόπο.

Ο ανεπιθύμητος αυτός επισκέπτης εμφανίζεται συνήθως σε χώρους οι οποίοι δεν αερίζονται καλά, ωστόσο καλό θα είναι να φροντίσετε να απαλλαγείτε άμεσα από αυτόν καθώς θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Εξοπλιστείτε με ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα βαμβακερό πανί. Για να καθαρίσετε τους αρμούς ρίχνετε αρχικά χλωρίνη στο πανί και αρχίστε να τρίβετε ελαφριά. Αφήστε την χλωρίνη να παραμείνει πάνω τους ώστε να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει.

Υπάρχει και δεύτερος τρόπο εξίσου αποτελεσματικός. Πάρτε παχύρρευστη χλωρίνη και μία παλιά οδοντόβουρτσα και αρχίστε να τρίβετε σχολαστικά τους αρμούς. Αφήστε και πάλι τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

Τέλος, αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος για να έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Βάλτε σε μία μικρή λεκάνη 1/2 φλ. μαγειρική σόδα (που είναι θαυματουργή), 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. ξίδι και 7 φλ. νερό και δημιουργήστε ένα σούπερ μείγμα που θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Τρίψτε και πάλι τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να παραμείνουν καθαροί οι αρμοί σας καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα έτσι ώστε να μη φτάνετε κάθε φορά στο σημείο να τρίβετε με τις ώρες για να τους καθαρίσετε.

Όσο για το σαγρέ δάπεδο το οποίο είναι βρώμικο σε μερικά σημεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να το καθαρίσετε με ένα λεμόνι. Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με τη μισή λεμονόκουπα τρίψτε τα βρώμικα σημεία. Κατά πάσα πιθανότητα θα καθαρίσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο φυσικό μείγμα που αναφέραμε και παραπάνω με τη μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το ξύδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News