Ενεργειακή κρίση: Πώς θα ζεσταθούμε το χειμώνα; Η φθηνή λύση που έρχεται από την Κίνα

Κρήτη
Ενεργειακή κρίση: Πώς θα ζεσταθούμε το χειμώνα; Η φθηνή λύση που έρχεται από την Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα - Η λύση έρχεται από την Κίνα

Η ενεργειακή κρίση που μαστίζει την Ευρώπη κάνει τους καταναλωτές να στραφούν σε μια λύση που έρχεται από χιλιάδες μίλια μακριά: Στις ηλεκτρικές κουβέρτες από την Κίνα.

Τα στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν μια άνοδο, από την οποία ωφελούνται κινεζικές εταιρείες όπως η UTK Technology, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικές κουβέρτες και τις πουλά στο Alibaba. Η ζήτηση έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο αυτόν τον μήνα.

Το ενδιαφέρον που δέχεται καθημερινά από Ευρωπαίους αγοραστές έχει πενταπλασιαστεί και οι περισσότεροι ζητούν επείγουσα αποστολή, όπως είπε στο Bloomberg ο Crane Jin, γενικός διευθυντής της UTK. Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 κουβέρτες στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. «Δουλεύουμε πολλές υπερωρίες τον τελευταίο καιρό», είπε.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και οι περιορισμένες προμήθειες, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωθούν τις κυβερνήσεις να καταρτίσουν σχέδια περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας. Τα νοικοκυριά, που ήδη πλήττονται από τον υψηλό πληθωρισμό, αναζητούν λύσεις για να κάνουν οικονομία, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες, που έχουν ενσωματωμένα λεπτά ηλεκτρικά καλώδια και διαχέουν τη θερμότητα μόλις συνδεθούν στο ρεύμα, κοστίζουν λιγότερο από το ένα τρίτο για να λειτουργήσουν σε σύγκριση με ορισμένες θερμάστρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EnergyAustralia. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή αυτό που κάνουν είναι να ζεσταίνουν τον χρήστη από κοντά αντί να θερμαίνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Τα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν την αύξηση της ζήτησης. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis Partnership αναφέρει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβέρτων έχουν αυξηθεί κατά 67% σε σχέση με πέρυσι και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 470%. Οι κουβέρτες αυτές κατατάσσονται μεταξύ των προϊόντων σπιτιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο βρετανικό σάιτ της Amazon.

Πηγή: moneyreview.gr

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News