Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα - Πώς θα εξαφανίσετε τον λεκέ

Life
Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα - Πώς θα εξαφανίσετε τον λεκέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει πέσει χλωρίνη στο αγαπημένο σας ρούχο, μπορείτε να εξαφανίσετε εύκολα λεκέ

Ενδέχεται να έχει συμβεί και σε εσάς, να έχει πέσει χλωρίνη επάνω σε κάποιο ρούχο σας, ενδεχομένως και αγαπημένο και ο λεκές αυτός να σας «αναγκάζει» να το έχετε εγκαταλείψει.

Μην βιαστείτε να το πετάξετε, καθώς δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ από χλωρίνη, καθώς αφαιρεί το χρώμα από το ύφασμα, ωστόσο αν ο λεκές είναι πάρα πολύ πρόσφατος μπορείτε να τον αφαιρέσετε με ξίδι, ή με οινόπνευμα.

Αφήστε το να δράσει για 15 έως 20 λεπτά και έπειτα πλύντε το ρούχο σας κανονικά. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο ξίδι στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο λεκές σας θα φύγει.

Αν πάλι έχουν λεκιαστεί και έχει περάσει καιρός, μπορείτε και πάλι να σώσετε την κατάσταση. Βάψτε το, βρείτε ένα χρώμα για υφάσματα που είναι κατά προσέγγιση το αρχικό και βάψτε όλο το ρούχο σας με το καινούργιο χρώμα.

Άλλοι τρόποι

Βάλτε σε όλο χλωρίνη

Δοκιμάστε να βάλετε σε όλο το ρούχο σας χλωρίνη και ό,τι προκύψει. Για να το κάνετε βάλτε σε μία λεκάνη το ρούχο σας με μικρή ποσότητα χλωρίνης. Αφήστε το για λίγο και έπειτα πλύντε το ρούχο σας κανονικά. Πού ξέρετε... μπορεί να σας αρέσει το αποτέλεσμα.

Βάψτε τον λεκέ με ανεξίτηλο μαρκαδόρο

Αν το ρούχο σας είναι σκουρόχρωμο (μπλε ή μαύρο) και ο λεκές είναι πολύ μικρός τότε μπορείτε να τον βάψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Ίσως χρειαστεί, όμως, να τον ξαναβάψετε μετά το πλύσιμο του ρούχου γιατί ο μαρκαδόρος μπορεί να ξεβάψει.

Βάλτε του κάποιο μπάλωμα

Αν ο λεκές σαν είναι σε κάποιο παντελόνι (κυρίως τζιν) μπορείτε να βάλετε ένα μικρό μπάλωμα στο σημείο. Αν το κάνετε σωστά όλοι θα νομίζουν ότι το μπάλωμα είναι σχέδιο του ίδιου του ρούχου.

Αν, από την άλλη μεριά, ο λεκές είναι πολύ πρόσφατος μπορείτε να τον αφαιρέσετε με ξίδι ή με οινόπνευμα. Με το που θα πέσει έστω και μία σταγόνα χλωρίνης στο ρούχο σας σπεύστε να ρίξετε πάνω στο λεκέ οινόπνευμα. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και έπειτα πλύντε το ρούχο σας κανονικά. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο ξίδι στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο λεκές σας θα φύγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News