8 tips για να… αλλάξετε στιλ χωρίς να αγοράσετε νέα ρούχα - Το «κόλπο» με τη ντουλάπα

Life
8 tips για να… αλλάξετε στιλ χωρίς να αγοράσετε νέα ρούχα - Το «κόλπο» με τη ντουλάπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξυπνα κόλπα για να αξιοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα ρούχα σας

Πόσες φορές δεν έχετε ξεχάσει κάποιο ρούχο που υπάρχει στη ντουλάπα σας, ή τελικά δεν το έχετε φορέσει, επειδή νομίζεται πως δεν έχετε με τι να το βάλετε;

Για να αποφύγετε όλα αυτά, αλλά και για αναδιοργανώσετε τη ντουλάπα σας, η στιλίστρια Λίντσεϊ Έντουαρτς, αποκαλύπτει πώς μπορείτε να αποφύγετε να ξοδέψετε χρήματα για νέα ρούχα και αντί αυτού, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα κομμάτια που έχετε ήδη!

Μιλώντας στη FEMAIL, η Λίντσεϊ είπε ότι το να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τα αξεσουάρ σας και το να προσέξετε ποια κομμάτια φοράτε περισσότερο, θα σας βοηθήσει στο να βελτιώσετε την ντουλάπα σας και το ντύσιμό σας γενικότερα. Η νεαρή ειδικός, μοιράστηκε επίσης συμβουλές για το πώς να βρείτε τα χρώματα που σας ταιριάζουν, ώστε να ξέρετε πώς να ψωνίζετε πιο έξυπνα όταν θέλετε να πάτε για ψώνια.

«Τόσες πολλές γυναίκες θέτουν τους ίδιους στόχους για τη νέα χρονιά κάθε χρόνο. Να χάσουν βάρος και να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

«Τώρα, ενώ δεν θα ήθελα να αποτρέψω κάποιον που επιλέγει να χάσει βάρος για λόγους υγείας, θέλω να τονίσω ότι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να χάσουν βάρος για να φαίνονται καλύτερες. Θέλω πραγματικά να ενθαρρύνω τις γυναίκες να δουλέψουν με το σώμα τους και όχι εναντίον τους. Η ηλικία, το σχήμα ή το μέγεθος δεν αποτελεί εμπόδιο στο να φαίνεσαι απίστευτη».

Στη συνέχεια, η Λίντσεϊ μοιράστηκε τις 8 κορυφαίες συμβουλές της για να ενισχύσετε το στιλ και την εμφάνισή σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

  1. Χρησιμοποιήστε αυτό το έξυπνο τέχνασμα κρεμάστρας για να μάθετε τι φοράτε πραγματικά

Η πλειοψηφία των γυναικών φορά κάθε φορά το 20% των ρούχων τους. Μιλάμε για πολλά άχρηστα ρούχα που καταλαμβάνουν χώρο στις ντουλάπες μας.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ρούχα που δεν έχουν φορέσει εδώ και χρόνια, αλλά τα κρατούν με την πρόθεση να τα φορέσουν. Ποιο είναι το νόημα;

Να μια μέθοδος αναγνώρισης των ρούχων που ουσιαστικά δεν φοράτε. Γυρίστε τις κρεμάστρες στη ντουλάπα προς μια συγκεκριμένη φορά. Όταν θέλετε να ξανακρεμάσετε στη ντουλάπα ένα ρούχο που έχετε φορέσει, γυρίστε την κρεμάστρα στην αντίθετη φορά.

Του χρόνου τέτοια εποχή, θα διαπιστώσετε με ευκολία ποια ρούχα δεν έχετε φορέσει ούτε μια φορά μέσα στο χρόνο. Όσα δεν έχετε φορέσει, χαρίστε τα. Ή αν υπάρχει κάποιο συναισθηματικό δέσιμο με κάποια από αυτά, αποθηκεύστε τα για να κάνετε χώρο στη ντουλάπα σας

Η νέα χρονιά είναι η ιδανική στιγμή για να αποχαιρετήσουμε τα ρούχα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και να δώσουμε στα ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα, περιθώριο να αναπνεύσουν.

  1. Τραβήξτε τα ρούχα… από την άλλη πλευρά της ντουλάπας

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά τείνουμε να τραβάμε τα ρούχα από τη δεξιά πλευρά της ντουλάπας μας, αγνοώντας τα αντικείμενα στα αριστερά.

Αλλάξτε θέσεις στα ρούχα στην ντουλάπα σας και τα χέρια σας θα έλκονται αυτόματα προς ρούχα που προηγουμένως αγνοούσατε.

  1. Κρεμάστε τα αξεσουάρ σας με ρούχα που «πηγαίνουν μαζί»

Τα αξεσουάρ είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δώσετε αξία στα ρούχα σας, με ελάχιστη προσπάθεια και να κάνετε αμέσως κάτι να φαίνεται καινούργιο. Όμως, το πρωί με τη βιασύνη, μπορεί εύκολα να ξεχάσετε να τα προσθέσετε.

Δοκιμάστε να κρεμάσετε τα κοσμήματά σας (κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια) ή τις ζώνες σας που πηγαίνουν με τα ρούχα σας, πάνω από τις κρεμάστρες. Έτσι, όταν θα πάτε να φορέσετε τα ρούχα σας, τα αξεσουάρ είναι ήδη εκεί για να τα προσθέσετε.

  1. Τραβήξτε μια φωτογραφία της ντουλάπας σας

Στη συνέχεια, όταν έρθει η επόμενη στιγμή για τα ψώνια σας, έχετε μια οπτική υπενθύμιση για το τι έχετε ήδη. Χρειάζεστε πραγματικά άλλη μια μαύρη μπλούζα;

  1. Κάντε αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σας όταν ψωνίζετε

Όταν σκέφτεστε στη συνέχεια να αγοράσετε ένα νέο ρούχο ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις δύο ερωτήσεις.

«Έχω ήδη τρία είδη ένδυσης με τα οποία θα πηγαίνει αυτό το νέο ρούχο;» (Η φωτογραφία του περιεχομένου της ντουλάπας σας θα σας βοηθήσει εδώ).

Και «μπορώ να σκεφτώ τρεις περιπτώσεις όπου θα φορέσω πραγματικά αυτό το ρούχο»;

Εάν μπορείτε να απαντήσετε «ναι» και στις δύο αυτές ερωτήσεις, τότε αυτό το νέο ρούχο θα είναι μια ευέλικτη και δυνατή προσθήκη στην ντουλάπα σας.

  1. Επιλέξτε μεταχειρισμένα ρούχα

Εάν δεν έχετε αγοράσει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι, η Λίντσεϊ μας προτρέπει να το κάνουμε, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν κρυμμένα «διαμάντια» εκεί, έτοιμα για τον επόμενο ιδιοκτήτη τους. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο ωφελείται το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σας.

  1. Μάθετε για την ψυχολογία του χρώματος

Η χρήση χρώματος είναι ένας άμεσος και ισχυρός τρόπος για να ενισχύσετε την εμφάνιση και τη διάθεσή σας. Τα χρώματα που σας ταιριάζουν θα σας κάνουν να φαίνεστε ζωντανοί, προσιτοί και χαρούμενοι - ποιος δεν το θέλει αυτό;

Τα χρώματα έχουν τεράστια ψυχολογική επίδραση και στη διάθεσή μας (και στη διάθεση εκείνων που βρίσκονται γύρω μας) Φορέστε κόκκινο για αυτοπεποίθηση και ενέργεια ή μπλε για σταθερότητα και ηρεμία. Δοκιμάστε το πράσινο για ανάπτυξη και ισορροπία ή κίτρινο για ελπίδα και ευθυμία

  1. Βάψτε τα ρούχα σας, για μια νέα εμφάνιση

Εάν έχετε εντοπίσει ρούχα στην ντουλάπα σας που έχουν ξεθωριάσει ή είναι σε χρώματα που δεν σας ταιριάζουν, βάψτε τα! Είναι ένας γρήγορος, εύκολος, διασκεδαστικός και οικονομικός τρόπος για να φρεσκάρετε τα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Απλώς θυμηθείτε ότι ορισμένα υφάσματα δεν θα «τραβήξουν» τη βαφή και μπορείτε να βάψετε μόνο ρούχα σε βαθύτερη απόχρωση.

Πηγή: iefimerida.gr 

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News