«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Έτσι είναι σήμερα ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Ιούδα στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι

Life
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Έτσι είναι σήμερα ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Ιούδα στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σειρά για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1977 και έκτοτε θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι είναι η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία που γυρίστηκε ποτέ για τη ζωή και τα έργα του Χριστού.

Τα γυρίσματά της ξεκίνησαν το 1975 και ολοκληρώθηκαν το 1976. Για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1977 και έκτοτε θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης παρουσίασε τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Σε πολλές χώρες του κόσμου, το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι προβάλλεται την πασχαλινή περίοδο. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα.

Ένας από τους ηθοποιούς που ξεχώρισε και διέγραψε μια αρκετά σημαντική καριέρα μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» είναι ο Ίαν ΜακΣέιν.

Ο Βρετανός ηθοποιός ήταν τότε 34 ετών και υποδύθηκε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, που πρόδωσε τον Ιησού για 30 αργύρια. Σήμερα, είναι 80 ετών και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες.

Μεταξύ άλλων, ο Ίαν ΜακΣέιν έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «The Wild and the Willing» (1962), «Έρχονται οι Αμερικανοί» (1969), «Ο παλιάνθρωπος» (1971), «Ερωτικό κτήνος» (2000), «Βλακασκαντέρ» (2007), «Κουνγκ φου πάντα» (2008) και «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά» (2011) και στην σειρά ταινιών «John Wick» (2014-2019).

Για τη συμμετοχή του στο «Deadwood» κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Τηλεοπτική Δραματική Σειρά και υποψηφιότητα για βραβείο Έμμυ Καλύτερου Πρωταγωνιστικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News