Όλγα Κεφαλογιάννη: «Θα ήθελα να δω στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργό» (vid)

Life
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Θα ήθελα να δω στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργό» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του να είναι περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και στην οικονομία είναι κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”, αποκάλυψε ότι θα ήθελε να δει γυναίκα να γίνεται πρωθυπουργός στη χώρα μας, ενώ μίλησε για την οικογένειά της αλλά και τη θέση μιας γυναίκας στην πολιτική σκηνή.

//--> //-->

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για το αν θα μπορούσε να φανταστεί μια γυναίκα – και μάλιστα τον εαυτό της - ως πρωθυπουργό της χώρας. «Σίγουρα θα ήθελα να δω και στην Ελλάδα μία γυναίκα πρωθυπουργό, διότι σε χώρες που είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς ως κοινωνίες, όπως οι σκανδιναβικές, έχουν δεδομένο ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι σε ανώτατα αξιώματα. Εμείς είμαστε ακόμα λίγο πίσω σε αυτά» είπε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του να είναι περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και στην οικονομία είναι κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ. Νομίζω ότι όλες εμείς που είμαστε δημόσια πρόσωπα πρέπει να λειτουργούμε ως πρότυπα και ως κίνητρο για τις υπόλοιπες. Και αυτές που είναι ηλικιακά κοντά μας αλλά και σε αυτές που έρχονται» τόνισε στη συνέχεια.

//--> //-->

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι «θα 'θελα πάρα πολύ η κόρη μου να έχει πραγματικά τις ίδιες ευκαιρίες με τον αδελφό της. Δεν θέλω να αισθάνονται ότι υπάρχουν στεγανά και ότι περιορίζονται οι φιλοδοξίες».

Όσον αφορά την επιστροφή της στην πολιτική, ύστερα από τη γέννηση των δύο της παιδιών, ανέφερε πως πλέον έχει μεγαλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί. «Τώρα που έχω τα μωρά έχω ακόμη περισσότερο κέφι, ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και αισθάνομαι ακόμα περισσότερο την ευθύνη να ασχοληθώ με την πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο σύζυγός της την ενθαρρύνει προκειμένου να ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία.

 Στη συνέχεια της συνέντευξης, προχώρησε σε μια αποκάλυψη για την έμμεση πρόταση γάμου που της είχε κάνει ο Μίνως Μάτσας κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του. Αφορμή για την αποκάλυψη αυτή στάθηκε το τραγούδι “Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου” που ακούστηκε στην εκπομπή και φέρει την υπογραφή του μουσικοσυνθέτη.

«Το τραγούδι αυτό το έχει γράψει, τους στίχους, ο παππούς Μίνως Μάτσας για τη γιαγιά Μαργαρίτα. Ο Μίνως έκανε τη διασκευή και γι’ αυτό ακούγεται τώρα τόσο σύγχρονο για την τηλεοπτική σειρά "Το Νησί”. Πολλά χρόνια μετά, σε μια συναυλία του στη Ρωμαϊκή Αγορά, προλογίζοντας το τραγούδι αυτό, ο Μίνως είπε, "Όποιος βρει τον άνθρωπό του, να τον κρατήσει για πάντα” κλείνοντάς μου το μάτι. Ήταν μια έμμεση πρόταση γάμου», αποκάλυψε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι υποψήφια με την Α’ Αθηνών και πως αγαπάει πολύ την πόλη της, παρόλο που η καταγωγή της είναι από την Κρήτη. «Αναμένουμε την προεκλογική περίοδο, είμαι υποψήφια στην Α’ Αθηνών και πάλι και μάλιστα έχω κλείσει 10 χρόνια στον Δήμο Αθηναίων. Έχω μεγαλώσει εδώ και είναι η πόλη που αγαπώ πολύ, παρόλο που η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών μου, αλλά την Αθήνα την αγαπώ πολύ και ως βουλευτής είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με τις ανάγκες της. Είναι μια ώριμη πόλη που θέλει να τη δεις με προσοχή και να την κάνεις ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News