Καπουτζίδης σε Μητσοτάκη: Γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;

Life
Καπουτζίδης σε Μητσοτάκη: Γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης στην εκδήλωση ε τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» έθεσε μια σειρά από -αναπάντητα έως τώρα- ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό

Ο Γιώργος Καπουτζίδης πήρε μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού - ταυτότητας και έκφρασης φύλου που διοργάνωσε το Υπουργείου Δικαιοσύνης και έθεσε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του reader.gr.

«Από την ηλικία των 8-9 κατάλαβα ότι κάτι δεν είναι τόσο ευχάριστο για κάποιους. Δεν μου εξήγησαν ποτέ γιατί πειράζει να παίζω πχ με τις κούκλες της αδερφής μου. Ξεκίνησα να βλέπω ότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν σε εμένα κάτι που τους έκανε να με χλευάζουν, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτό, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ενοχλούσε και τελικά κατέληξα από μόνος μου ότι τους ενοχλούσε που ήμουν αυτός που είμαι. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια.

«Δε θέλω να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες ή γιατί είναι κακό να είμαι ο εαυτός μου. Μη μου το απαντήσετε, σας συγχωρώ, δεν πειράζει. Καλά τα πήγα και έτσι. Θέλω όμως πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ' αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News