Ποιον ανακήρυξε η Apple Music ως Καλλιτέχνη της Χρονιάς – Τι δηλώνει ο ίδιος

Life
Ποιον ανακήρυξε η Apple Music ως Καλλιτέχνη της Χρονιάς – Τι δηλώνει ο ίδιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ήταν ο καλλιτέχνης που τραγουδιστής που βραβεύτηκε ως Καλλιτέχνης της Χρνοιάς 2021 από την εταιρία Apple Music

Η Apple Music ανακήρυξε επίσημα τον The Weeknd Παγκόσμιο Καλλιτέχνη της Χρονιάς 2021.

Η υπηρεσία ροής αποκάλυψε ότι το «After Hours» που κυκλοφόρησε το 2020, είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα pre-adds (προ κυκλοφορίας προσθήκες άλμπουμ στη βιβλιοθήκη με τη χρήση της Apple Music API - διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών) άνδρα καλλιτέχνη στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα έχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο pre-adds, καθώς και το ρεκόρ για το R&B/Soul άλμπουμ με τα περισσότερα streams την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας σε 73 χώρες.

Εν τω μεταξύ, το single του τραγουδιστή-τραγουδοποιού «Blinding Lights» έφτασε στο Νο. 1 στο Daily Top 100: Global chart της Apple Music και είναι ένα από τα 20 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών του Shazam, της εφαρμογής αναγνώρισης τραγουδιών.

«Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτήν την τεράστια τιμή και θέλω να ευχαριστήσω την Apple για όλη την υποστήριξή της, όχι μόνο του έργου μου, αλλά και της υπέροχης μουσικής από νεότερους καλλιτέχνες, καθώς είναι τόσο σημαντικό για τους δημιουργούς να εντοπίζονται και να υποστηρίζονται» ανέφερε ο Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός σε δήλωσή του.

Άλλοι μεγάλοι νικητές των Μουσικών Βραβείων της Apple 2021 (Apple Music Awards) είναι η Ολίβια Ροντρίγκο, η οποία για το άλμπουμ της SOUR και το single της «driver's license» ανακηρύχθηκε Πρωτοπόρα Καλλιτέχνης της Χρονιάς. Κέρδισε επίσης τα βραβεία Άλμπουμ της Χρονιάς και Τραγούδι της Χρονιάς. Η H.E.R. στέφθηκε Τραγουδοποιός της Χρονιάς.

Φέτος, στα Μουσικά Βραβεία της Apple προστέθηκε μια νέα κατηγορία που αναγνωρίζει καλλιτέχνες από πέντε διαφορετικές περιοχές, Αφρική, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ρωσία.

Το βραβείο «αναγνωρίζει τους καλλιτέχνες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επίδραση πολιτιστικά και στα charts στις χώρες και τις περιοχές τους» όπως ανέφερε η εταιρεία.

   Οι νικητές είναι:

   Αφρική - Wizkid

   Γαλλία - Aya Nakamura

   Γερμανία- RIN

   Ιαπωνία -OFFICIAL HIGE DANDISM

   Ρωσία- Scriptonite

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2021, η Apple θα διοργανώσει γιορτή για τα Apple Music Awards 2021 με συνεντεύξεις και πιο πρωτότυπο περιεχόμενο ροής στην Apple Music και την εφαρμογή Apple TV.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News