Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης: Ποιος είναι ο βασικός λόγος που επιστρέφει στον «Σασμό» (βίντεο)

Κρήτη
Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης: Ποιος είναι ο βασικός λόγος που επιστρέφει στον «Σασμό» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πολιτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι για μένα, με την έννοια ότι βοηθάς την κοινωνία και τους ανθρώπους. Έκλεισε ο κύκλος και τώρα ξεκινάει ένας νέος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο τηλεοπτικός Βασίλης Σταματάκης

Στο τηλεοπτικό πλατό της Ανδριανής Αγγελιδάκη στην ΚΡΗΤΗ TV,, παρευρέθηκε ο τηλεοπτικός «Βασίλης Σταματάκης» που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του Alpha, «Σασμός».

Ο  σύζυγος χάρη σεναρίου, της Μαρίας Τζομπανάκη, Βασίλης Σταματάκης δεν είναι άλλος από τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, έναν άνθρωπο γνώριμο στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Κρήτης με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Στη συνέντευξη του στην εκπομπή της Ανδριανής Αγγελιδάκη, «Ανδριανή», ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης μίλησε για τη ζωή του, την τέχνη αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο που κλήθηκε να υποδυθεί.

Αρχικά, ο τηλεοπτικός «Βασίλης Σταματάκης» μίλησε για τη  ζωή του. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, η τέχνη ήταν μέσα στα σχέδιά του και δεν την ξέχασε ούτε όταν ασχολήθηκε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα με την πολιτική.

Ένας βασικός λόγος που επιστρέφει στην τέχνη είναι η γυναίκα του, Μαρία

«Την πολιτική την έχω αφήσει πίσω. Τώρα, είμαι στην τέχνη. Αγαπάω πάρα πολύ την αλήθεια της τέχνης. Και αυτή είναι η διαφορά με την πολιτική. Έχω ξεκινήσει μικρός  την τέχνη. Μέντοράς μου είναι η Ελένη Σκότη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στα νεανικά μου χρόνια, ασχολήθηκα με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κάποια στιγμή σε δεδομένο χρόνο τα άφησα πίσω και κατέβηκα στην Κρήτη. Ασχολήθηκα με την πολιτική. Η πολιτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι για μένα με την έννοια πως βοηθάς την κοινωνία και τους ανθρώπους. Έκλεισε ο κύκλος και τώρα ξεκινάει ένας νέος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στην τέχνη, ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης ανέφερε: «Θέλω να πω πως ένας βασικός λόγος που επιστρέφω στην τέχνη είναι η γυναίκα μου, η Μαρία μου. Το ήθελε πάρα πολύ. Με πίεσε και κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο καρδιακός μου φίλος, Δημήτρης Λάλος και μου είπε να υποδυθώ τον πατέρα του. Τον αγαπάω πάρα πολύ. Μου έλειψε η τέχνη και πραγματικά μου αρέσει που ασχολούμαι με αυτή. Ήταν μια πρόκληση για μένα. Ο Βασίλης Σταματάκης δεν παύει να είναι ο δολοφόνος. Μεγάλες απαιτήσεις. Η Κρήτη έχει την αυτοδικία. Έχει τη βεντέτα. Ωστόσο, το 2021 τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τη βεντέτα. Και η πρόκληση είναι να δώσω τη δικαιολογία σε αυτό το ρόλο» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Δεν πρέπει κανένας να ταυτίσει τον εαυτό του με το Βασίλη Σταματάκη

Η Ανδριαννή Αγγελιδάκη, μεταξύ άλλων, ρώτησε τον τηλεοπτικό Βασίλη Σταματάκη εάν θα εξιλεωθεί ο συγκεκριμένος χαρακτήρας. Στην εκπομπή Σασμός, ο Βασίλης Σταματάκης προβαίνει σε φόνο. Ο φόνος στη συνείδησή του είναι μια θετική εξέλιξη, αφού με αυτόν τον τρόπο τηρείται η βεντέτα.

 «Στο  μυαλό του Βασίλη Σταματάκη και στην παράδοση της Κρήτης, ο Βασίλης Σταματάκης έχει λόγο σοβαρό. Η αυτοδικία και η βεντέτα δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης. Εν συνεχεία πρόσθεσε ότι: «Έχω ανάγκη να τονίσω πως δεν πρέπει κανένας να ταυτίσει τον εαυτό του με το Βασίλη Σταματάκη. Θέλω από τον κάθε άνθρωπο να τον δει, γιατί είναι λεβέντης ως άνθρωπος.’’ Έχει δίκιο’’. Πώς όμως έχεις δίκιο όταν είσαι δολοφόνος; Μπορούμε να τον δικαιολογήσουμε γιατί δεν είναι κακός χαρακτήρας. Άλλα έκανε λάθος. Το πλήρωσε. Έκανε φυλακή. Και εν τέλει θα δούμε τη λύτρωσή του». 

Η Ανδριαννή Αγγελιδάκη, μεταξύ άλλων, ρώτησε τον Zαχαρία Κεφαλογιάννη σχετικά με την ποιότητα του χαρακτήρα του και πιο συγκεκριμένα εάν αυτοπροσδιορίζεται ως συγκαταβατικός άνθρωπος.

 «Θέλω να είμαι της συγκατάβασης. Είμαι άνθρωπος του «Σασμού». Η αγάπη, η φιλία, η αλήθεια είναι τα σημαντικά συναισθήματα στη ζωή. Το σκοτάδι, ο φόνος και η βεντέτα μπορεί να «πουλάνε» τηλεοπτικά αλλά είναι στην πραγματικότητα αμαρτίες. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς όταν σου συμβαίνει στην πραγματικότητα. Όλα έχουν τον τρόπο τους», υποστήριξε.

Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης μίλησε και για τον Δημήτρη Λάλο, ο οποίος υποδύεται το γιο του και πιο συγκεκριμένα το Μαθιό. Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, εγκωμίασε το συνάδελφό του, τονίζοντας: «Ο Δημήτρης Λάλος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Τον γνωρίζω εικοσιπέντε χρόνια στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Στο θέατρο, ιδρώνεις. Θέλει κόπο. Ο Δημήτρης Λάλος έχει δουλέψει αρκετά. Έχει μεγάλη καρδιά και έχει ζήσει μέσα από εμάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News