Eurovision 2020: Το ποσό που θα δώσει η ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή

Life
Eurovision 2020: Το ποσό που θα δώσει η ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκεπτικό της φετινής επιλογής

Στα 330.000 ευρώ περίπου, ανέρχεται το κόστος της ΕΡΤ για την συμμετοχή της Ελλάδος στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην Διάυγεια.

Το βράδυ της Δευτέρας (3/2), μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε πως η Στεφανία Λυμπερακάκη είναι η καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε το προϋπολογισμένο κόστος της ΕΡΤ για την συμμετοχή μας στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, το ποσό ανέρχεται στα 337.058 ευρώ, συν ΦΠΑ και φόρους.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

Το σκεπτικό της ΕΡΤ

Σύμφωνα με τη διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ Μαρία Κουφοπούλου «η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ αφού εξέτασε δεκάδες προτάσεις εκ των οποίων είκοσι από αυτές πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για να μας οδηγήσουν στη σκηνή του Ρότερνταμ, κατέληξε στη πρόταση της Στεφανίας η οποία και άρτια ήταν και είναι ένα εξαιρετικό φωνητικό ταλέντο».

Σημειωτέον ότι στη γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ μετείχαν οι  Δημήτρης Παπαδημητρίου (Συνθέτης, μέλος δ.σ  ΕΡΤ ΑΕ και πρόεδρος της επιτροπής) Γιάννης Πετρίδης, Πέτρος Αδάμ ,  Γιώργος Μαρκάκης (μουσικοί παραγωγοί της ΕΡΤ), Μαρία Κουφοπούλου, Σοφία Δρανίδου ( Διεύθυνση διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ).

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News