Δε φαντάζεστε ποιος είναι ο γιος του Κρητικού Μίμη Ανδρουλάκη!

Life
Δε φαντάζεστε ποιος είναι ο γιος του Κρητικού Μίμη Ανδρουλάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να σπούδασε οικονομικά, όμως, τελικά, τον κέρδισαν η σκηνοθεσία, η γραφή και η υποκριτική

Ταλαντούχος και πολυπράγμων, ο Νικόλας Ανδρουλάκης με ό,τι κι αν καταπιαστεί καταφέρνει να το υποστηρίξει στο έπακρο.

Και μπορεί να σπούδασε οικονομικά, όμως τελικά βρήκε τον «έρωτα» στη σκηνοθεσία, τη γραφή και την υποκριτική.

Βέβαια, στο κομμάτι της συγγραφής να… έμοιασε στον πατέρα του, το γνωστό Κρητικό πολιτικό, Μίμη Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, χτες ο Νικόλας έκανε πρεμιέρα με μια διαφορετική παράσταση, με το Μίμη Ανδρουλάκη να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για να καμαρώσει το γιο του.

Η σχέση με τον πατέρα του και την πολιτική

«Από τα πιο ενδιαφέροντα υπαρξιακά στοιχήματα για ένα παιδί 12 ετών ήταν όταν με είχε ρωτήσει κοριτσάκι, που μου άρεσε κιόλας, "ο μπαμπάς σου είναι κακός; Γιατί του καίνε τα βιβλία;". Κάτι τέτοιο, καλώς ή κακώς, σε σκληραγωγεί ειδικά όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα σπίτι με πραγματική δημοκρατία και ελευθερία και όχι ταΐσμένη με το ζόρι – είναι μεγάλη υπόθεση αυτό και νομίζω πως η πραγματική ουσία της αριστεράς.», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στη lifo.gr.

Ο ίδιος, παρά την ενασχόληση του πατέρα του με την πολιτική, στην ίδια συνέντευξη είχε δηλώσει: «Είμαι βαθιά πολιτικοποιημένος, αλλά σε αυτήν τη ζωή δεν ξέρω αν έχω τα κότσια να θυσιάσω την ψυχική μου υγεία και να ευνουχίσω την καλλιτεχνική μου δημιουργία για να πάω προς μια αμεσότητα για ένα καλύτερο αύριο - αφού, ως καλλιτέχνες, έμμεσα προσπαθούμε να πετύχουμε μια μικροσκοπική, έστω, μετατόπιση προς κάτι καλύτερο. Δεν με εκφράζει προσωπικά κανένας χώρος στο σύστημα. Προφανώς και είχα προσεγγίσεις από το πανεπιστήμιο κιόλας, από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Όταν τους είπα ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει κομματικοποίηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, με κοιτούσαν σαν εξωγήινο. Αγαπάω αυτή την πόλη, αυτήν τη χώρα και αυτή την ήπειρο. Όταν το αεροπλάνο περνά τη Μαλακάσα για να προσγειωθεί, νιώθω σαν στο σπίτι μου».

«Αγαπώ τις συζητήσεις που ακούω από ταξιτζήδες, τουρίστες με βαλίτσες, τύπισσες μεθυσμένες, 1 η ώρα τη νύχτα, όταν κάθομαι, μία στο τόσο, στο τζαμένιο παράθυρο των McDonald's του Συντάγματος. Δεν κοιτάω φάτσες, πρώτα ακούω και μπορεί να πετύχω κάποια πελώρια λαϊκή σοφία», είχε σχολιάσει στην ίδια συνέντευξη.  

Ποιος είναι ο Νικόλας Ανδρουλάκης;

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης», με δασκάλους τους σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Πέτρο Ζούλια,  Νίκο Καραγέωργο και τη χορογράφο Λία Τσολάκη. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε θεατρικά εργαστήρια υποκριτικής των Θωμά Μοσχόπουλου, Κώστα Γάκη και Δημήτρη Λάλου. Συμμετείχε στο 1ο Θερινό Μαντείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, με δασκάλους τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Νίκο Καραθάνο και Σίμο Κακάλα και υπεύθυνη σπουδών την Δρ. Δηώ Καγγελάρη. Είναι μέλος του 3ου Studio Συγγραφής Θεατρικού Έργου στο Εθνικό Θέατρο, με υπεύθυνη σπουδών τη σκηνοθέτη Σύλβια Λιούλιου.

Σε νεαρή ηλικία έχει υπάρξει debating, duetacting & impromptuspeaking coach στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και συνδιοργανωτής του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρητορικής Τέχνης στην Ελλάδα (WSDC, 2009). Από το 2009 ως το 2013 εργάστηκε ως συντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες καθώς και ως ραδιοφωνικός παραγωγός και voiceactor. Έχει σκηνοθετήσει μουσικά βίντεο για νέους καλλιτέχνες κι έχει γράψει και σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, με το InCaseIDon’tDie (2015) να πυροδοτεί ένα πανευρωπαϊκό κύμα διαλόγου για την Ευρώπη των πολιτών. Τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία μικρού μήκους, HeyLove, θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News