Σοκάρει η Ρίκα Διαλυνά: Πώς γλίτωσε από τη σφαγή της Σάρον Τέιτ

Life
Σοκάρει η Ρίκα Διαλυνά: Πώς γλίτωσε από τη σφαγή της Σάρον Τέιτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποκάλυψη της ηθοποιού ανατριχιάζει - Πώς δολοφονήθηκε το γνωστό μοντέλο και ηθοποιός του Χόλυγουντ;

Σοκάρει η αποκάλυψη της γνωστής ηθοποιού Ρίκας Διαλυνά για το πώς σώθηκε από… τύχη από μία στυγερή δολοφονία που είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο πριν από κάποιες δεκαετίες.

Η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το Dot και η ίδια εκμυστηρεύτηκε ότι θα μπορούσε να είχε δολοφονηθεί και η ίδια μαζί με την πασίγνωστη ηθοποιό και μοντέλο Σάρον Τέιτ, τον Αύγουστο του 1969.

Συγκεκριμένα, η Τέιτ βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν τη σκότωσαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι μαζί με τέσσερις ακόμα φίλους της.

Η Ρίκα Διαλυνά εκμυστηρεύεται, λοιπόν, πώς γλίτωσε τη σφαγή:

«Με τη Σάρον Τέιτ ήμασταν πάρα πολύ φίλες. Για να δείτε τι είναι οι συμπτώσεις, όταν είναι να σωθεί κάποιος, σώζεται. Κάναμε παρέα από το Λονδίνο, μετά στη Νέα Υόρκη και μετά πήγα στο Χόλυγουντ και αυτή έλειπε. Όταν εγώ αποφάσισα να φύγω, είχα δώσει το σπίτι μου και θα έφευγα την άλλη μέρα, τη συναντάω στο δρόμο.

Της λέω ότι φεύγω αύριο και μου λέει “αποκλείεται θα μείνεις εδώ”. Της λέω “το έχω δώσει το σπίτι και φεύγω αύριο”. “Θα έρθεις να μείνεις σε μένα, θα μου κάνεις αυτή τη χάρη”, μου λέει. Της λέω δεν μπορώ, αποκλείεται. Και ήταν η βραδιά που τη σφάξανε. Ήταν ανατριχιαστικό», αποκάλυψε η Ρίκα Διαλυνά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Πώς σκοτώθηκε η Σάρον Τέιτ

Στις 9 Αυγούστου του 1969, σύμφωνα με τις οδηγίες του Τσαρλς Μάνσον, τέσσερα μέλη της «Οικογένειας» Μάνσον (όπως ονόμαζε ο ίδιος την οργάνωσή του) δολοφόνησαν την Σάρον Τέιτ, η οποία βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, και άλλα τέσσερα άτομα στη βίλα του Ρόμαν Πολάνσκι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς. Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην Ευρώπη για γυρίσματα, ενώ η Σάρον είχε καλέσει τέσσερις καλούς της φίλους στο σπίτι για να περάσουν μαζί το Σαββατόβραδο. Το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές

Το φρικτό έγκλημα δεν έγινε αντιληπτό παρά το πρωί της επομένης, από μία γυναίκα που έφτασε στην έπαυλη και αντί άλλου αντίκρυσε μια σειρά από κατακρεουργημένα πτώματα μέσα σε λίμνες αίματος. Λίγο αργότερα, η αστυνομία, την οποία ειδοποίησαν οι γείτονες, ανακάλυψαν την 26χρονη Τέιτ και τον τέως μνηστήρα της, κομμωτή Τζέι Σέμπριγκ, σε ένα από τα υπνοδωμάτια. Και οι δύο είχαν πεθάνει από δεκάδες χτυπήματα με μαχαίρι.

Θηλιές έσφιγγαν τους λαιμούς τους, ενώ μία μαύρη κουκούλα σκέπαζε το κεφάλι του Σέμπρινγκ. Στον τοίχο πάνω από το πτώμα της άτυχης γυναίκας, κυριολεκτικά σφαγμένη από 16 μαχαιριές, οι δολοφόνοι είχαν γράψει με το αίμα της τη λέξη "pigs" (γουρούνια).

Τα άλλα πτώματα, μεταξύ των οποίων και του συγγραφέα Βόιτεκ Φρικόφσκι, ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρη την έκταση της έπαυλης και όπως προέκυψε δολοφονήθηκαν με τρομερή αγριότητα ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές της έπαυλης ήταν κομμένες, σαφής ένδειξη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ελλείψει στοιχείων, η φαντασία των ρεπόρτερ οργίασε: «Της αγρίας σφαγής προηγήθη οργιώδης διασκέδασις», «οι δολοφόνοι μέλη οργάνωσης που τιμωρεί τον πλούτον και την ακολασίαν» κ.ο.κ.

Στη νεκροψία αποδείχθηκε ότι της σφαγής δεν είχε προηγηθεί όργιο και ότι τα θύματα δεν είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ή, έστω αλκοόλ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Τύπο να αναφέρεται εκτενώς στη «σατανιστική αίρεση των σουίνγκερ», στην οποία ανήκε η Τέιτ, η οποία «φορούσε μόνον μαγιό μπικίνι» και άλλα τινά, διανθισμένα πάντοτε με αναφορές στο «σατανιστικό» περιεχόμενο των ταινιών του Πολάνσκι.

Η δολοφονία της Σάρον Τέιτ και του ζευγαριού Λα Μπιάνκα θεωρήθηκαν από πολλούς ως το σκοτεινό αποτέλεσμα των κοινωνικών και πολιτιστικών ανακατατάξεων εκείνης της εποχής. Ξαφνικά, στις αρχές Δεκεμβρίου του 1969 ανακαλύφθηκαν οι ένοχοι: τρεις κοπέλες, οι Πατρίτσια Κρενγουίνκελ, Σούζαν Άτκινς και Λίντα Κασάμπιαν και ο Τσαρλς Ουάτσον, όλοι υποχείρια ενός 35ετούς χίπι, πρώην βαρυποινίτη, ονόματι Τσαρλς Μάνσον, γνωστού και ως «Ιησού» ή «Σατανά».

Στη δίκη, η οποία κράτησε δέκα ολόκληρους μήνες και κατέληξε στην καταδίκη τους σε θάνατο, αποκαλύφθηκαν ότι για την «οικογένειά του», όπως αποκαλούσε τις κοπέλες ο Τύπος, ο Μάνσον ήταν ο Μεσσίας. Ένας Μεσσίας παρανοϊκός, ο οποίος όμως έλεγχε απόλυτα τους πιστούς του μετατρέποντάς τους σε τυφλά όργανα στον πόλεμό του κατά της κοινωνίας. Την παραμονή των Χριστουγέννων, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκαν σε ολιγοήμερη φυλάκιση για διατάραξη της κοινής ησυχίας, τέσσερις «θρηνωδοί», όπως τους βάφτισε ο Τύπος, νεαροί φοιτητές οι οποίοι οργάνωσαν ολονύκτιο γλέντι-θρήνο για τη σύλληψη του Μεσσία.

Η δολοφονία της Σάρον Τέιτ ήταν μία από τις ειδήσεις που στοίχειωσαν το Χόλυγουντ, προκάλεσαν αισθήματα φρίκης παγκοσμίως, συζητιούνται ακόμα και σήμερα και κάθε λεπτομέρεια κάνει τον κόσμο να θυμάται ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα του Χόλυγουντ με ανανεωμένο ενδιαφέρον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News