Αποκάλυψη Καπουτζίδη: Έτσι θα τελείωνε η «Εθνική Ελλάδος»

Life
Αποκάλυψη Καπουτζίδη: Έτσι θα τελείωνε η «Εθνική Ελλάδος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά ο ταλαντούχος ηθοποιός και σεναριογράφος μας λέει για τη συνέχεια της τελευταίας του σειράς

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπαιξε στον αέρα το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς «Εθνική Ελλάδος», αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη που επρόκειτο να συνεχιστεί, όμως οι εξελίξεις στο Mega ήταν ραγδαίες και ποτέ δεν είδαμε τη συνέχεια της υπόθεσης.

Μάλιστα, η τελευταία σκηνή ήταν τόσο έντονη που όλοι οι τηλεθεατές περίμεναν πως και πώς να δούμε τι θα γινόταν τελικά.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη lifo.gr, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκαλύπτει για πρώτη φορά τι θα γινόταν στη δεύτερη σεζόν της σειράς «Εθνική Ελλάδος»:

«Δεν έχω απαντήσει ποτέ με λεπτομέρειες σ’ αυτό, αλλά θα το πω σ’ εσάς, γιατί είστε ένας άνθρωπος που είχε γράψει από τις πλέον καίριες κριτικές για τη σειρά, ένιωθα ότι με καταλαβαίνετε. Εκείνο που θα γινόταν είναι ότι η γειτόνισσα που πυροβόλησε τον Ρίτσαρντ θα αυτοκτονούσε. Ο Ρίτσαρντ θα γλίτωνε από τον πυροβολισμό, ο Χρήστος θα έμενε όμηρος και όταν πλέον θα είχε φτάσει η αστυνομία και θα βρισκόταν σε αδιέξοδο, θα έβαζε η ίδια τέλος στη ζωή της. Για μένα την πιο ιδιαίτερη πορεία την είχε ο χαρακτήρας της Φρόσως (Κωνσταντίνα Μιχαήλ). Όταν η αστυνομία θα βρισκόταν στα ίχνη του γιου της για την υπόθεση δολοφονίας ενός αλλοδαπού, που του φόρτωσαν οι νταήδες με τους οποίους είχε μπλέξει, θα ‘φτανε στο σημείο να τον φυγαδεύσει από τη χώρα με τη βοήθεια της Γκρέις, της Αφρικανής φίλης της. Και πλέον ο μικρός θα ήταν εκείνος που θα βρισκόταν κάπου, ως ξένος πια.».

Είχατε μοιράσει ιδανικές τιμωρίες.

«Λύτρωση περισσότερο. Μακριά από τη χώρα του, θα έβλεπε πώς είναι να ζεις ως ξένος. Τα κορίτσια θα έφταναν στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και εκεί πραγματικά δεν ήξερα αν θα βγαίναμε πρώτοι ή δεύτεροι. Έτσι κι αλλιώς είχαν αλλάξει τόσο πολύ οι ζωές αυτών των γυναικών, ένα ολόκληρο στάδιο θα φώναζε «Ελλάς», οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αν θα τέλειωνε το σίριαλ με τις κυρίες να έχουν πάρει το χρυσό ή το αργυρό. Θα γίνονταν πολλά. Δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς την αγαπάω πολύ αυτήν τη σειρά.».

Ίσως επειδή μ’ αυτήν τη σειρά μιλήσατε για πολλά που δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ σε ελληνική μυθοπλασία, ούτε ακροθιγώς. Τον ρατσισμό, τη ρητορική μίσους, τα άτομα με αναπηρίες, τα ομόφυλα ζευγάρια. Ειδικά για το τελευταίο, με τρόπο προσέγγισης, σα να είχαμε ξυπνήσει το 2100 και είχαμε ξεπεράσει όλες τις σημερινές κοινωνικές αγκυλώσεις. Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά. Όλα αυτά τα χρόνια «περνούσατε» πράγματα, μιλούσατε…

«Βέβαια. Και στο «Παρά 5» το εγγόνι της Θεοπούλας είχε γεννηθεί με μία κινητική και νοητική στέρηση. Το είχα από μικρός, το να υπερασπιστώ τον αδύναμο, αυτόν που θα τον φάει το μαύρο χώμα. Μου τη δίνει πολύ, όταν κάποιος βρίσκεται σε θέση εξουσίας, να κάνει κακή χρήση της.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News