Η «Δεβόρα» σπάει τη σιωπή της: «Έκανα τα πάντα για να μοιάζω Ελληνίδα»

Life
Η «Δεβόρα» σπάει τη σιωπή της: «Έκανα τα πάντα για να μοιάζω Ελληνίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε ευρέως γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Εκείνες κι εγώ», ενώ έχει διαγράψει μία λαμπρή και πολυετή πορεία στο ελληνικό θέατρο. Είναι μισή Ελληνίδα και μισή Κονγκολέζα.

Ο λόγος φυσικά για την τηλεοπτική «Δεβόρα», κατά κόσμον Νίκη Σερέτη η οποία παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Για πολλά χρόνια, όπως εξομολογείται, πάλευε με το ρατσισμό και το φόβο που προκαλούσε το χρώμα της επιδερμίδας της: «Πια δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, τα έχω ψιλοβρεί με τον εαυτό μου. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχα από μικρή ηλικία. Είναι ένα θέμα που, το ανοίκειο, το ξένο, το διαφορετικό θα τον κάνει τον άλλο να σκαλώνει, να το φοβάται, να μην το γνωρίζει, να μην θέλει καν να το πλησιάζει».

Η Νίκη Σερέτη εξηγεί πως χρειάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πάλευε με τις κρίσεις πανικού: «Πριν έκανα τα πάντα για να με κρύψω, ακόμη και εξωτερικά. Παλιά ίσιωνα το μαλλί μου, έβαζα μπλε φακούς επαφής, σε έναν μάταιο αγώνα να φανώ και εγώ ότι είμαι Ελληνίδα».

Δείτε την εξομολόγησή της:

Η Νίκη Σερέτη γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό, από πατέρα Μυτιληνιό μετανάστη και μητέρα αυτόχθονα. Όταν ήταν ενός μηνός εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην Ελλάδα. Λίγο καιρό αργότερα όμως και συγκεκριμένα όταν εκείνη ήταν 18 μηνών, λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων της, υιοθετήθηκε από ένα άτεκνο ζευγάρι.

Αυτοί την μεγάλωσαν με τον δίδυμο αδελφό της. Η ίδια όμως διατήρησε σχέσεις με την βιολογική της οικογένεια.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε από μικρή, ήταν ο ρατσισμός. Η ηθοποιός όμως κατάφερε να τον αντιμετωπίσει. Σύντομα μάλιστα ήρθε και ο πρώτος της ρόλος. Ο Γιάννης Μπέζος της ζήτησε να παίξει στη σειρά «Εκείνες κι εγώ», όμως η ίδια δίσταζε, επειδή ήταν άπειρη και δεν είχε καν τελειώσει την υποκριτική σχολή στην οποία φοιτούσε, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Εκείνος όμως της είπε: «Εάν δεν δεχθείς, δεν κάνω τη σειρά».

Τελικά είπε το ναι και το σίριαλ χτύπησε κόκκινο στους πίνακες τηλεθέασης, με την ίδια να γνωρίζει αμέσως την απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχε και σε άλλες δουλειές στην τηλεόραση, όμως η μεγάλη αγάπη της ήταν πάντα το θέατρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News