Ποια ταινία επηρέασε τον Daniel Day Lewis και έγινε ηθοποιός

Life
Ποια ταινία επηρέασε τον Daniel Day Lewis και έγινε ηθοποιός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφού επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας ρόλος που επιθυμεί να παίξει, ο Ντάνι Ντέι-Λιούις μίλησε στα βρετανικά μέσα με πάθος για την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός.

«Πριν από λίγες ημέρες, με φιλοξένησε ένας φίλος μου στην Ιρλανδία και μιλήσαμε για τις ταινίες που έχουμε δει και με ρώτησε: "Πότε είδες για τελευταία φορά την ταινία Kes;". Λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα έχω δει αυτή την ταινία δώδεκα φορές, αλλά όταν την είδα για πρώτη φορά, ήμουν 12 χρόνων, και πιθανώς ήταν μία από τις εξαιρετικές ταινίες που με επηρέασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο παρόλο που την έχω δει τόσες φορές».

«Πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες του Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, είναι τόσο όμορφος και σπαραξικάρδιος. Ο Κεν Λόουτς (σκηνοθέτης) είναι ένα πραγματικό λαμπρό παράδειγμα γι αυτή τη χώρα. Το Kes είναι σαν ένα φως που υπάρχει», είπε ο ηθοποιός.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1969, πρόκειται πλέον για μία κλασική ταινία του βρετανικού σινεμά που ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού αγοριού που στον ελεύθερό του χρόνο εκπαιδεύει ένα γεράκι.

Ο Ντέι-Λιούις πρωταγωνιστεί στην ταινία Phantom Thread, στο ρόλο ενός κομμωτή που ερωτεύεται μία νεαρή σερβιτόρα. Λέγεται ότι θα είναι ο τελευταίος ρόλος του πολυβραβευμένου ηθοποιού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News