default-image

H απόφαση για το έμβασμα 5,3 εκατ. ευρώ του Χατζηγιάννη

Life
H απόφαση για το έμβασμα 5,3 εκατ. ευρώ του Χατζηγιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε, κατά το ποινικό τουλάχιστον σκέλος, η υπόθεση με τα εμβάσματα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ του γνωστού τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Και αυτό γιατί το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του (2325/2017) απαλλάσσει το δημοφιλή τραγουδιστή από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία αφορούσε σε εμβάσματα ύψους 5, 3 εκατ. ευρώ που ο κ. Χατζηγιάννης είχε αποστείλει στην Κύπρο τη διετία 2010 - 2011.

Το βούλευμα εκδόθηκε σήμερα μια ημέρα δηλαδή μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή ενώπιον των μελών του συμβουλίου Εφετών. Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Χατζηγιάννης δεν παραπέμπεται σε δίκη.

Απαλλακτική όμως ήταν και η πρόταση εισαγγελέως Εφετών που είχε προηγηθεί της έκδοσης του δικαστικού βουλεύματος.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, δεδομένου ότι πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απαλλάξει τον τραγουδιστή.

Πάντως, οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών. Ωστόσο, ακολούθησε βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παρέπεμψε τον Χατζηγιάννη σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μέσω του δικηγόρου του ο κ. Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων.

Τελικά η δικαστική περιπέτεια για τον γνωστό τραγουδιστή έκλεισε σήμερα με την έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News