default-image

Πριγκιπικός γάμος με… «άρωμα» Ελλάδας στη Σερβία

Life
Πριγκιπικός γάμος με… «άρωμα» Ελλάδας στη Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκιπικός γάμος, με άρωμα Ελλάδας, θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στο Βελιγράδι.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Φίλιππος Καραγεώργεβιτς (γιος του πρίγκιπα Αλεξάνδρου της Σερβίας και της πριγκίπισσας Μαρία ντα Γκλόρια της Ορλεάνης) θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Ντανίκα Μαρίνκοβιτς.

Ο γάμος θα γίνει στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, παρουσία των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας, σημαντικών προσωπικοτήτων, εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Μάλιστα, μεταξύ των καλεσμένων είναι και Έλληνες, όπως αναφέρει η Espresso και, συγκεκριμένα, οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Λάτση, Λαιμού και Γουλανδρή, οι οποίες διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια σχέσεις με τον πατέρα του γαμπρού, πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας, και τη δεύτερη σύζυγό του, την ελληνικής καταγωγής πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ο γάμος θα τελεστή με λαμπρότητα και τιμές, καθώς θεωρείται ιστορικός για το πρώην βασίλειο της Σερβίας, αφού θα είναι ο πρώτος που θα πραγματοποιηθεί 95 χρόνια μετά τον γάμο του βασιλιά Αλέξανδρου του Μεγάλου με τη βασίλισσα Μαρία, το 1922 και 16 χρόνια μετά τη διά νόμου επιστροφή της βασιλικής οικογένειας από την εξορία στο Λευκό Παλάτι.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News