default-image

Η Μπιγιονσέ έγινε μάθημα σε Πανεπιστήμιο!

Life
Η Μπιγιονσέ έγινε μάθημα σε Πανεπιστήμιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν είστε φανατικοί θαυμαστές της Μπιγιονσέ τώρα μπορείτε να την... σπουδάσετε!!!

Το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης έχει εντάξει στο πρόγραμμά του μάθημα με θέμα την Αμερικανίδα ποπ σταρ.

Ήδη 75 σπουδαστές του πανεπιστημίου, που έχει ιστορία 530 χρόνων, έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Το θέμα ονομάζεται «Beyonce, Gender and Race» και θα διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο που διδάσκονται και άλλα πολιτιστικά μαθήματα όπως η όπερα, σύμφωνα με την δανέζικη εφημερίδα Local.

Ο Erik Steinskog καθηγητής του πανεπιστημίου, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας ότι το έργο της Μπιγιονσέ παρουσιάζει ακαδημαϊκό ενδιαφέρον.

«Στο μάθημα θα αναλύουμε τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεο της. Θα υπάρξει εστίαση στο φύλο, την σεξουαλικότητα και την καταγωγή», είπε.

«Ένας από τους στόχους (του μαθήματος) είναι να εισαγάγει τη μαύρη φεμινιστική σκέψη, η οποία δεν είναι γνωστή στη Σκανδιναβία. Θέλουμε να εξερευνήσουμε την ολότητα του φεμινισμού», δήλωσε.

«Η Μπιγιονσέ είναι σημαντική για την κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ποπ καλλιτέχνες, γεγονός που την καθιστά σημαντική για την ανάλυση της σύγχρονης εποχής», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Το πανεπιστήμιο δεν είναι το πρώτο που ασχολείται με την 36χρονη σταρ, καθώς η διδασκαλία του έργου της ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια στο πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News