default-image

20 ταινίες γυρίστηκαν στο Μαρόκο το 2016, στην Ελλάδα;

Life
20 ταινίες γυρίστηκαν στο Μαρόκο το 2016, στην Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερες από 20 ξένες κινηματογραφικές ταινίες γυρίστηκαν στο Μαρόκο το 2016, όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Κινηματογράφου της χώρας.

Το Μαρόκο φιλοξένησε τον περασμένο χρόνο κινηματογραφικά συνεργεία από το εξωτερικό για 24 ταινίες μεγάλου μήκους και οι επενδύσεις εκτιμάται ότι φθάνουν τα 28 εκ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για αγγλικές, γαλλικές, γερμανικές, ινδικές, ιταλικές και αμερικανικές παραγωγές.

Την ίδια χρονιά στη χώρα γυρίστηκαν και 15 ταινίες μικρού μήκους καθώς και 16 τηλεοπτικές σειρές, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Κινηματογράφου του Μαρόκο (CCM).

Στην «πύλη της ερήμου Σαχάρα» βρίσκεται η πόλη Ουαρζαζάτ, η οποία θεωρείται η Μέκκα της μαροκινής κινηματογραφίας με πολλά στούντιο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η χώρα θεωρείται προορισμός που επιλέγουν ξένοι σκηνοθέτες οι οποίοι αναζητούν τοπία, καθώς και όσοι επιζητούν τεχνική εξειδίκευση με χαμηλό κόστος.

Τις τελευταίες δεκαετίες στο Μαρόκο έχουν γυριστεί πολλές γνωστές ταινίες, όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονομάχος», «Βαβέλ» και η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Στην έβδομη τέχνη στο Μαρόκο είναι αφιερωμένα πολλά Φεστιβάλ, με πιο γνωστό το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές (FIFM), το οποίο διεξάγεται τον Δεκέμβριο και το Εθνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου (FNF), το οποίο διεξήχθη πρόσφατα στην Ταγγέρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News