default-image

Η Πάμελα Άντερσον αγωνίζεται για περιβαλλοντικά βιώσιμη μόδα

Life
Η Πάμελα Άντερσον αγωνίζεται για περιβαλλοντικά βιώσιμη μόδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φρανσουά-Ανρί Πινό, επικεφαλής της μητρικής εταιρείας του πολυτελούς οίκου μόδας Stella McCartney, Kering, έχει συχνά εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει ώστε ο χώρος της μόδας να γίνει περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνος και περιβαλλοντικά βιώσιμος.

Από την άλλη, η Πάμελα Άντερσον είναι μία φανατική λάτρης των συνθετικών δερμάτινων παπουτσιών και αξεσουάρ του οίκου.

Οι δυο τους βρέθηκαν στην πρώτη σειρά της πρόσφατης επίδειξης μόδας όπου ο οίκος παρουσίασε τη νέα του φθινοπωρινή συλλογή με την Άντερσον να δηλώνει: «Αυτές της ημέρες τρέχω προσπαθώντας να σώσω τα ζώα και τους ανθρώπους που αγαπάω».

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια έχει ένα ίδρυμα αφιερωμένο στα δικαιώματα των ζώων και στα άτομα που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας. Τους τελευταίους μήνες η πρώην «ναυαγοσώστρια» επισκέπτεται συχνά τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ που ζει τα τελευταία χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Πέρσι η εκρηκτική ηθοποιός επισκέφτηκε την Γαλλία και μίλησε στο κοινοβούλιο της χώρας υπέρ της απαγόρευσης της εκτροφής χηνών με σκοπό την παραγωγή φουά-γκρα. «Θεωρείται ως ένας εθνικός θησαυρός, αλλά εάν οι άνθρωποι ήξεραν ότι αυτές οι χήνες υποφέρουν, εάν έβλεπαν τα βίντεο δεν θα μπορούσαν να το φάνε», είχε δηλώσει στο WWD.

Στην επίδειξη βρέθηκε ακόμη μία γνωστή ακτιβίστρια, το μοντέλο Αριζόνα Μούζε, που δήλωσε ότι έχει επεκτείνει τις φιλανθρωπικές της δράσεις, καθώς πρόσφατα υπέγραψε τη συνεργασία της με την ομάδα «Synchronicity Earth». «Είναι μία φιλανθρωπική οργάνωση για τις γυναίκες και το περιβάλλον. Δεν έχω δει ποτέ πριν κάτι τόσο ολοκληρωμένο. Οποιαδήποτε δουλειά κάνουν πρέπει να είναι μόνο με εταιρείες που ακολουθούν τα πρότυπα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News