default-image

Δέκα ετών έγινε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Life
Δέκα ετών έγινε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη της δεκαετία συμπλήρωσε η Athens Xclusive Designers Week (AXDW), που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε (Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου) στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, που γίνεται δύο φορές τον χρόνο, Έλληνες σχεδιαστές, νέοι και καταξιωμένοι στο χώρο, έδειξαν τις δημιουργίες τους για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2017.

Η πρεμιέρα έγινε με τις επιδείξεις των οίκων και σχεδιαστών Nassos Notsikas, Ocean Blue by Marcia Thrasyvoulou, Rita Pateroni, Kathy Heyndels και Vlassi Holeva.

Ρούχα εμπνευσμένα από τη Χημεία και τα μεταλλικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα Au, Ar, Cu που αντιστοιχούν στο χρυσό, το ασήμι και τον μπρούντζο. Μαγιό και ρούχα για την παραλία σε μια χρωματική παλέτα από ουδέτερες αλλά και έντονες αποχρώσεις.

Συλλογές με μίνι και μάξι τουαλέτες σε μαύρο, κυπαρρισί και μπορντό. Αντρικά κοστούμια, αλλά και γυναικεία σύνολα με έντονες συμμετρίες σε βελούδο, δέρμα και δαντέλα ήταν μερικές από τις προτάσεις των σχεδιαστών που συμμετείχαν στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης.

Στη δεύτερη μέρα την πασαρέλα κατέλαβαν οι: LAK Lakis Gavalas, Tassos Mitropoulos, Vassilis Zoulias, Dimitrios Ordoulidis, ICHI, The Artians και Olga Karaververi.

Κοκτέιλ φορέματα και εντυπωσιακές μακριές τουαλέτες με έντονα φλοράλ σε μετάξι, δαντέλα και μπροκάρ. Ρούχα σε μίνιμαλ γραμμές και καθαρές φόρμες μεταξύ του λευκού, του γκρι αλλά και τις αποχρώσεις του μπλε. Συλλογές black & white με δημιουργίες από μουσελίνες και δαντέλες, σατέν και κρεπ υφάσματα με πολυτελείς λεπτομέρειες, ήταν ανάμεσα στις προτάσεις της δεύτερης ημέρας.

Η τρίτη μέρα της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές, που συμμετείχαν στον θεσμοθετημένο διαγωνισμό New Designers Awards. Οι νέοι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν στα New Designers Awards by Bioten, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο της μόδας και διεκδικώντας σημαντικά βραβεία για την μετέπειτα καριέρα τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News