default-image

Ένας γάμος βγαλμένος από κρητικό παραμύθι (video-photos)

Life
Ένας γάμος βγαλμένος από κρητικό παραμύθι (video-photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας γάμος βγαλμένος από παλιό κρητικό παραμύθι. Σ' ένα σκηνικό ειδυλλιακό, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηθοποιό Μαρία Τζομπανάκη και το Γιάννη Βάλβη.

Στις αγαπημένες της Μαργαρίτες, στο Μυλοπόταμο, η Μαρία Τζομπανάκη, ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Γιάννη Βάλβη.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_x3faekrr/

Ένα σκηνικό παραμυθένιο κατευθείαν από την κρητική παράδοση, ανάμεσα στο αρχοντικό που γεννήθηκε η γιαγιά της και μεγάλωσε η μάνα της.

Γνήσια Κρητικιά, η Μαρία Τζομπανάκη, τήρησε όλα τα κρητικά παραδοσιακά έθιμα, δημιουργώντας ένα σκηνικό μοναδικό.

Η νύφη έφτιαξε με τα χέρια της το νυφικό στεφάνι και τα 40 στέφανα με λουλούδια που φόρεσα οι ανιψιές, οι βαφτιστήρες και οι φίλες της.

Ο γιος της, Ορφέας Αυγουστίδης, τη συνόδευσε μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του Άη Δημήτρη και την παρέδωσε στον καλό της.

Ο Ορφέας κρατούσε σφιχτά το χέρι της μαμάς του, που ακουμπούσε στο μπράτσο του και το βλέμμα της ήταν συνέχεια στραμμένο πάνω του. Τα μάτια της έλαμπαν και το χαμόγελό της μαρτυρούσε την ευτυχία της.

Στο πλευρό της, στενοί φίλοι και συγγενείς που ευχήθηκαν στο ζευγάρι Βίον Ανθόσπαρτον. Τα τρία της αδέλφια ήταν πολύ συγκινημένα.

Ανωγειανοί φίλοι της, ο Μανόλης Πασπαράκης, ο Μύρων Σκουλάς, ο Νίκος Βρέντζος, ο πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων, πλάι της. Όλοι μαζί τη συνόδεψαν στην εκκλησία.

Στο γάμο της Μαρίας παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης με την οικογένεια του, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Μυλοποτάμου.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς, όταν η Μαρία αφιέρωσε τη μαντινάδα "Το άχι μου" στο γιο της και το "Ξενιτεμένο μου Πουλί" στο άντρα της, ο οποίος διαμένει εδώ και 35 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε κρητικό παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί στην πλατεία του Γκαβέ. Με χάρη και αρχοντιά, η όμορφη ηθοποιός και ο σύζυγος της χόρεψαν υπό τους ήχους του Μανώλη Κονταρού στους ρυθμούς των κρητικών παραδοσιακών χορών.

Η κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" και ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr βρέθηκαν στο γάμο της Μαρίας Τζομπανάκη και αποτύπωσαν συγκινητικές στιγμές.

Και ο γνωστός Κρητικός ερμηνευτής Μανώλης Παπαδάκης έντυσε, όμως, μουσικά τη βραδιά του γάμου.

Ο γιος της Μαρίας, ηθοποιός επίσης, γλέντησε με την ψυχή του στο γάμο της μαμάς του και εντυπωσίασε με τις χορευτικές του ικανότητες, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από όλους.

Το μυστήριο τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ το υπέροχο νυφικό της Μαρίας, δημιούργησε η Αγάπη Ζαρούμπα, στο ατελιέ της στο Ηράκλειο.  

Αποκλειστικές εικόνες του neakriti.gr

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News