default-image

Πέθανε ο σπουδαίος Gene Wilder στα 83 του

Life
Πέθανε ο σπουδαίος Gene Wilder στα 83 του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πολύ μεγάλος κωμικός δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο Gene Wilder έφυγε στα 83 του μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του που τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα καταπονημένη από την ασθένεια Αλτσχάιμερ.

Ο Wilder σημάδεψε πολλές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, αφήνοντας το στίγμα του ιδιαίτερα σ' αυτές που γύρισε με τον Mel Brooks. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να τον θυμάται από το Willy Wonka and the Chocolate Factory του 1971, ωστόσο φιλμ όπως τα Blazing Saddles και Young Frankenstein θα αποτελούν πάντα σημεία αναφοράς.

Γεννήθηκε το 1933 στο Μιλγούοκι και μετά τις σπουδές έπαιξε για πολλά χρόνια θέατρο. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το έκανε το 1967 στο φιλμ μυθικό Bonnie and Clyde ενώ την επόμενη χρονιά προτάθηκε για Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο έργο του Mel Brooks, The Producers.  

Ασχολήθηκε και με την σκηνοθεσία γυρίζοντας τέσσερα φιλμ, τα The Adventure of Sherlock Holmes' Smarter Brother, The World's Greatest Lover, The Woman in Red και Haunted Honeymoon. Ωστόσο αυτό που ο κόσμος ίσως θα μνημονεύει για πάντα απ' αυτόν είναι η απίθανη συνεργασία του με τον άλλο μεγάλο κωμικό, Richard Pryor. Οι δυο τουςγύρισαν ξεκαρδιστικές ταινίες όπως οι Silver Streak, Stir Crazy, See No Evil, Hear No Evil, και Another You, δημιουργώντας ένα δίδυμο που μεγαλούργησε εκεί στα τέλη των '70s και στην δεκαετία του '80.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News