default-image

Καμιά απόφαση για τους γάμους ομοφυλόφιλων στην Αυστραλία

Life
Καμιά απόφαση για τους γάμους ομοφυλόφιλων στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση για την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην Αυστραλία για τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού Μάλκομ Τέρνμπουλ, την ώρα που η Εκλογική Επιτροπή της Αυστραλίας (AEC) εισηγήθηκε πρόσφατα την καθυστέρηση της διεξαγωγής του.

Η Καμπέρα επικρίνεται από διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την βραδυπορία της να δράσει όσον αφορά τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου. Ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία και η Νότια Αφρική έχουν ήδη προβεί στην τροποποίηση της νομοθεσίας τους ώστε να αναγνωρίζεται ο γάμος μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Η εφημερίδα Daily Telegraph έγραψε χθες ότι το δημοψήφισμα, για το οποίο ο Τέρνμπουλ έχει δεσμευτεί ότι θα διεξαχθεί φέτος, θα αναβληθεί έως τουλάχιστον τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ωστόσο εκπρόσωπος του Τέρνμπουλ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ακόμη οριστεί μια ημερομηνία.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η εισήγηση που έγινε από την AEC προς τον αρμόδιο υπουργό είναι ότι "δεν συνιστά κατά κανέναν τρόπο τη διεξαγωγή ενος δημοψηφίσματος αυτό το ημερολογιακό έτος", σημείωσε η εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters.

"Η κυβέρνηση πάντα έλεγε ότι η απόφαση για τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου θα ληφθεί μέσω μιας ψηφοφορίας όλων των Αυστραλών σε ένα εθνικό δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτή η δέσμευση δεν έχει αλλάξει", πρόσθεσε.

"Τα τεχνικά ζητήματα του δημοψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου ερωτήματος και επίσης του χρονοδιαγράμματος, υπόκεινται στις συνήθεις διαδικασίες του υπουργικού συμβουλίου. Ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις", κατέληξε η ίδια.

Η Daily Telegraph προσέθετε χθες ότι ο Τέρνμπουλ θα αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμά του για το δημοψήφισμα σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος στις 13 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News