default-image

Σάλος με το μισθό του «κουρέα των Ηλυσίων» (photos)

Life
Σάλος με το μισθό του «κουρέα των Ηλυσίων» (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείζον ζήτημα προκύπτει στη Γαλλία με τον προσωπικό κομμωτή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η σατιρική εφημερίδα "Canard Enchaine", παίρνει μισθό 9.895 ευρώ μηνιαίως.

Το θέμα βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων μεταξύ των Γάλλων, και έχει εμπνεύσει τους χρήστες του διαδικτύου που κάνουν χιούμορ με επεξεργασμένες φωτογραφίες του Ολάντ.

Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα δίκτυα TF1 και France 2 για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, τόνισε πως από τότε που ανέλαβε την προεδρία, το 2012, έχει περικόψει τον προϋπολογισμό του Μεγάρου των Ηλυσίων κατά εννέα εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα έχει μειώσει το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου κατά 10%. Υπογράμμισε δε ότι ο δικός του μισθός έχει μειωθεί κατά 30%, προσθέτοντας δηκτικά ότι θεωρεί αδιανόητο να προσπαθούν να τον εγκαλέσουν για τις αποδοχές του κομμωτή του.

Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος από τη Γαλλική Προεδρία, που χαρακτήρισε το κόστος λογικό, επισημαίνοντας ότι ο κουρέας είναι στη διάθεση του προέδρου όλο το 24ωρο και τον ακολουθεί σε όλα τα ταξίδια. «Όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται στην τηλεόραση, πρέπει να είναι άψογος. Το ίδιο με τις δημόσιες εμφανίσεις. Σίγουρα μπορούμε με κάποιον τρόπο να εξασφαλίσουμε την καλή εμφάνιση του προέδρου σε μια καλύτερη τιμή», δήλωσε ο βουλευτής των Σοσιαλιστών Ρενέ Ντοσιέρ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του Twitter αξιοποίησαν στο έπακρο την αποκάλυψη, που γρήγορα ενέπνευσε το hashtag #CoiffeurGate. Οι πιο δημιουργικοί έφτιαξαν εμπνευσμένα κολλάζ, τα περισσότερα όχι και τόσο κολακευτικά για το Γάλλο πρόεδρο, που κάνουν το γύρο του πλανήτη.

Επιμέλεια: Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News