default-image

Στη Λέσβο η βασίλισσα της Ιορδανίας

Life
Στη Λέσβο η βασίλισσα της Ιορδανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Λέσβο επισκέφθηκε η βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, προκειμένου να συναντήσει από κοντά τους πρόσφυγες και να αναδείξει το πρόβλημα του προσφυγικού.

Η σύζυγος του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β' επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας το κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά?.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες και να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ράνια επισκέπτεται καταυλισμό με πρόσφυγες, καθώς η χώρα της είναι μια από αυτές που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην προσφυγική κρίση που ξέσπασε λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της συναντήθηκε με τις Αρχές του νησιού. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου προσέφερε στη βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια δύο μοναδικά αντίγραφα μυροδοχείων του 8ου π.Χ. αιώνα, τα οποία βρέθηκαν σε ανασκαφή στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, δηλαδή πολύ κοντά στον Καρά Τεπέ.

Η επίσκεψη της βασίλισσας Ράνια έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους άνδρες της προσωπικής της φρουράς να την ακολουθούν σε κάθε της βήμα.

Πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News