default-image

Νοσηλεύθηκε για υπερβολική χρήση ο Prince πριν πεθάνει;

Life
Νοσηλεύθηκε για υπερβολική χρήση ο Prince πριν πεθάνει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του θανάτου του Prince σε ηλικία 57 ετών δίνουν δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα οποία υποστηρίζεται ότι ο διάσημος τραγουδιστής, ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, νοσηλεύθηκε μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών πριν από έξι ημέρες.

Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, αμερικανικές ιστοσελίδες γράφουν ότι το αεροπλάνο του Prince πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μολίν στο Ιλινόις - μετά από συναυλία που έδωσε στην Ατλάντα - προκειμένου να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η είδηση αυτή ακολουθεί τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες απεικονίζεται να αναχωρεί από φαρμακείο 15 ώρες πριν το θάνατό του.

Ο Prince αποχωρεί από το φαρμακείο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι γιατροί του έδωσαν την αποκαλούμενη «save shot» (σωτήρια ένεση) η οποία χορηγείται συνήθως σε άτομα που έχουν κάνει υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Τα δημοσιεύματα προσθέτουν ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον τραγουδιστή να παραμείνει 24 ώρες στο νοσοκομείο αλλα ο ίδιος και οι συνεργάτες του επέλεξαν να αναχωρήσουν.

Τρεις ώρες αργότερα, μάλιστα, έκανε την εμφάνισή του σε πάρτι στη Μινεσότα οπου έκανε την περίφημη πλέον δήλωση ότι «περιμένετε λίγες ημέρες πριν σπαταλήσετε προσευχές για μένα».

Από την τελευταία εμφάνισή του στη Μινεσότα

Όλοι αποχαιρετούν τον «μικρό Πρίγκιπα»

«Ως ένας από τους πιο δημιουργικούς και χαρισματικούς μουσικούς της εποχής μας ο Prince τα έκανε όλα. Έπαιξε Funk, R&B, Rock and Roll. Ήταν ένας δεξιοτέχνης σολίστας, ένας λαμπρός bandleader και ένας απίστευτος performer. Είχε πει κάποτε ότι ένα ισχυρό πνεύμα αψηφά τους κανόνες, και κανενός το πνεύμα δεν ήταν πιο τολμηρό, πιο ισχυρό και πιο δημιουργικό  από το δικό του».

Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα απέτισε τον δικό του φόρο τιμής στον διάσημο μουσικό και έναν από τους πλέον χαρισματικούς καλλιτέχνες, ο θάνατος του οποίου σόκαρε την παγκόσμια μουσική σκηνή και όχι μόνο.

Στα περίφημα στούντιο της Paisley Park στην Μινεσότα, η βροχή και ο μαύρος ουρανός το απόγευμα της Πέμπτης, έδωσαν την θέση τους σε ένα υπέροχο ουράνιο τόξο, το οποίο έμοιαζε να στεκόταν πάνω από την έπαυλη του Prince.

Εκεί όπου βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα ασανσέρ της κατοικίας του, ο άνθρωπος που δεν το είχε σε τίποτε να παρατήσει ένα δείπνο με φίλους, όταν ένοιωθε τις νότες μιας καινούριας μελωδίας να «τριγυρίζουν» στο μυαλό του.

Μιας από αυτές, που «ανάγκασαν» δεκάδες σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής, σε έναν ασυμβίβαστο σταρ. «Ο κόσμος πλέον είναι λιγότερο funky» έγραψε στο Twitter ο Simon Le Bon των Duran-Duran, «Η απώλεια του Prince είναι σαν η γη να έχασε μια νότα» συμπλήρωσε ο Chuck D, ηγετική μορφή του Hip-Hop και ηγέτης των Public Enemy. Δεν ήταν οι μόνοι φυσικά, που συγκλονίστηκαν από την είδηση του θανάτου του. Εδώ και λίγες ώρες φανατικοί θαυμαστές του μικρού «Πρίγκιπα» έχουν μαζευτεί έξω από την κατοικία του για να αποδώσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο, που δεν δίστασε να κοντραριστεί ακόμη και με τις δισκογραφικές εταιρίες, προκειμένου να έχει την καλλιτεχνική του ελευθερία.

Το μωβ πιάνο στο τελευταίο πάρτι

Το περασμένο Σάββατο, ο ιδιοφυής performer έδωσε το παρόν σε ένα πάρτι στα στούντιο της Paisley Park, για να συναντήσει λίγους φίλους του και κάποιους δημοσιογράφους.

Ήθελε να τους δείξει τα δύο καινούρια αποκτήματά του, ένα μωβ πιάνο και μια κιθάρα, ειδικά κατασκευασμένη γι' αυτόν στην Ευρώπη. Ήταν ευδιάθετος, αλλά δεν έβγαλε την κιθάρα από την θήκης της όπως δήλωσε ένας μουσικοκριτικός που ήταν καλεσμένος στην βραδιά.

Η τελευταία εμφάνισή του με το μωβ πιάνο

«Φοβάμαι ότι αν την βγάλω, θα μπω στον πειρασμό να παίξω και θα σας παρατήσω όλους εδώ» είπε χαμογελώντας ο μικρόσωμος σταρ που καθόρισε για πολλούς τον ήχο των 80's, με τραγούδια σαν το «When doves cry».

Το ίδιο βράδυ αναφέρθηκε και στην πιο πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, όταν μετά από ένα κονσέρτο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια του Prince

Όπως θυμούνται κάποιοι καλεσμένοι του, είπε ότι «όταν ακούς τέτοια νέα, άφησε να περάσουν λίγες ημέρες πριν αρχίσεις τις προσευχές», θέλοντας να καθησυχάσει τους φίλους του, για τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει.

Ο Mike Rendhall, φίλος του Prince που ήταν καλεσμένος στην ίδια βραδιά, δήλωσε πως «εκείνο το Σάββατο ήταν δεμένος μαζί μας, έτσι όπως δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ».

Ο αντισυμβατικός Prince, αυτός που έπαιζε για την μουσική, που ήταν η μουσική σύμφωνα με όλους αυτούς που τον έζησαν, ταξίδεψε απροσδόκητα για το δικό του μουσικό σύμπαν, εκεί που περιφέρονται ήδη ο Miles Davies, ο B.B. King, ο Jimmy Hendrix και πολλοί άλλοι φίλοι του.

Το πιθανότερο σύμφωνα με έναν θαυμαστή του είναι να τους έχει ήδη μαζέψει όλους και να παίζουν τα δικά τους…

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News