default-image

"Έφυγε" ο ιδρυτής του συγκροτήματος "Earth, Wind & Fire" Μορίς Γουάιτ

Πολιτισμός
"Έφυγε" ο ιδρυτής του συγκροτήματος "Earth, Wind & Fire" Μορίς Γουάιτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε, σε ηλικία 74 ετών ο ιδρυτής του συγκροτήματος «Earth, Wind & Fire», Μορίς Γουάιτ, ο οποίος είχε νοσήσει με Πάρκινσον από το 1994.

Ο Ουάιτ απεβίωσε στο σπίτι του την Τετάρτη το βράδυ από φυσικά αίτια, είπε ο υπεύθυνος τύπου του συγκροτήματος Μαρκ Γιάνγκ. 

 «Ο αδερφός μου, ήρωας και καλύτερός μου φίλος Μορίς Γουάιτ έσβησε ήρεμα στον ύπνο του. Ενώ ο κόσμος έχασε άλλον έναν μεγάλο μουσικό και θρύλο, η οικογένειά μας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς ξεκινάμε μια πολύ δύσκολη και μεγάλη μεταβατική περίοδο στη ζωή μας. Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές και τις ευχές σας», είπε ο αδερφός του και μέλος του συγκροτήματος, Βερντίν Γουάιτ, σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τον Γουάιτ, που ήταν ντράμερ, το 1969 αφού μετακόμισε από το Σικάγο στο Λος Άντζελες. Το συγκρότημα, το οποίο είχε κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι συνδύαζε μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών και είχε πολλές μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Shining Star», το «Boogie Wonderland» και το «September».

Ενώ ο Γουάιτ σταμάτησε να περιοδεύει με το συγκρότημα το 1994 λόγω υγείας παρέμεινε ενεργός στη δημιουργία τραγουδιών και την παραγωγή των δίσκων του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα εισήχθηκε στο Hall of Fame του ροκ εντ ρολ το 2000.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News