default-image

Φοροφυγάς ο Κ.Λάγκερφελντ για αδήλωτα πάνω από 20 εκατ.ευρώ

Life
Φοροφυγάς ο Κ.Λάγκερφελντ για αδήλωτα πάνω από 20 εκατ.ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ είναι ύποπτος για απόκρυψη ποσού μεγαλύτερου των 20 εκατομμυρίων ευρώ από τις γαλλικές φορολογικές αρχές, μέσω περίπλοκων χρηματοδοτικών σχημάτων στα οποία εμπλέκονται πολλές εταιρείες, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το περιοδικό L'Express.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία, επικαλούμενο το «φορολογικό απόρρητο». Ο εκπρόσωπος του Λάγκερφελντ, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Λάγκερφελντ έκρυψε τα ποσά αυτά μέσω εταιρειών που εδρεύουν στη Γαλλία, την Ιρλανδία, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους αλλά και τις ΗΠΑ. Οι φορολογικές υπηρεσίες «υποψιάζονται ότι μέσα σε διάστημα έξι ετών ο άνδρας με τα αιώνια μαύρα γυαλιά παρέλειψε να δηλώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Για την υπόθεση,σύμφωνα με το iefimerida.gr, διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχεται η δραστηριότητα του βιβλιοπωλείου 7L που ιδρύθηκε από τον μόδιστρο στη συνοικία Σεν Ζερμέν ντε Πρε του Παρισιού. Το βιβλιοπωλείο αυτό παρουσιάζει έλλειμμα 6,6 εκατομμυρίων ευρώ και κατά συνέπεια δεν πληρώνει φόρους.

Ωστόσο, το 7L καλύπτει ένα φωτογραφικό στούντιο που ανήκει σε μια εταιρεία η οποία εδρεύει στη Βρετανία, τη Studio 7L που εισπράττει τα δικαιώματα του Λάγκερφελντ από τη φωτογραφική δουλειά του.

«Η εφορία πιστεύει ότι η βρετανική μητρική εταιρεία, καθώς και μια δεύτερη που εδρεύει στην Ιρλανδία» η οποία με τη σειρά της ανήκει σε μια τρίτη που βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους βοήθησαν στην «απόκρυψη της πραγματικής και αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας» του Λάγκερφελντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News