Lifestyle

Η λαμπερή Κρητικιά με την πλούσια φιλανθρωπική δράση

Η Έλενα Γεραρχάκη είναι ένα νέο κορίτσι από το Ρέθυμνο που τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, κάνει πολύ επιτυχημένα και προσεγμένα βήματα στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης.

Η όμορφη Έλενα, με αφορμή κάποιες πολύ σημαντικές δράσεις για τα προσφυγόπουλα, το "Χαμόγελο του Παιδιού" αλλά και τον καρκίνο, μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", από την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται.

Η αλήθεια είναι πως, όπως τόνισε η Έλενα Γεραρχάκη, ο χώρος του θεάματος έχει χάσει την παλιά του αίγλη, μιας και τα χτυπήματα λόγω της οικονομικής κρίσης είναι απανωτά και ανελέητα.

Οι εικόνες με τα νεκρά προσφυγόπουλα στο Αιγαίο έχουν παγώσει και τον κόσμο της μόδας, που μέσα από μια σειρά αθόρυβες δράσεις προσπαθεί να βοηθήσει βλέποντας αυτές τις εικόνες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία ακόμα και των πιο σκληρών ανθρώπων.

Ήδη μέσα από ένα δίκτυο και μέσα από καθαρά δική τους πρωτοβουλία οι άνθρωποι της μόδας που βιώνουν δραματικά τον εφιάλτη της ανεργίας προσπαθούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά, που από πολύ νωρίς έρχονται αντιμέτωπα με το σκληρό πρόσωπο του πολέμου αλλά και το θάνατο στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Έτσι λοιπόν ήδη συγκεντρώνονται σημαντικά είδη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν το δικό τους εφιάλτη επί ελληνικού εδάφους.

Η Έλενα συμμετέχει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια, μιας και θεωρεί ότι κανένας Έλληνας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτό το δράμα. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε πολλές δουλειές που γίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό έχοντας στον πλευρό της τον επίσης Κρητικό σχεδιαστή μόδας "Ερωτόκριτο" Κιμιώνη. Άλλωστε όπως δηλώνει η Κρήτη, όπου και να βρίσκεται, δε σταματά να προσφέρει.

Στην διάρκεια της εκπομπής η Έλενα, η λαμπερή Κρητικοπούλα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα η βιομηχανία της μόδας, χωρίς όμως να μένει με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς ήδη γίνονται συλλογικές προσπάθειες από νέα παιδιά της Ελλάδας που ασχολούνται με το χώρο για να παρουσιάσουν πιο οργανωμένα τη δουλειά τους στο εξωτερικό.

Η ίδια με θάρρος και αξιοπρέπεια, παρά τις δύσκολες συνθήκες, έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα στο χώρο του θεάματος, τονίζοντας ότι το ήθος που διδάχθηκε από την οικογένειά της αλλά και η σκληρή προσπάθεια έχουν αποφέρει παρά τις δύσκολες συνθήκες αρκετούς καρπούς.

Μάλιστα στέλνει μήνυμα σε αγόρια και κορίτσια από την Κρήτη που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο, να το τολμήσουν, και έχοντας ως όπλο τις σπουδές τους και το πείσμα τους να παλέψουν σκληρά. Ωστόσο, όπως λέει, οι δουλειές είναι πλέον ελάχιστες και τα χρήματα πολύ λίγα.

Η Έλενα δεν παύει να αγωνίζεται και εύχεται πολύ γρήγορα τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο για την πατρίδα μας.

Άλλωστε η ίδια αποτελεί ένα ακόμα αισιόδοξο παράδειγμα Κρητικόπουλου που στην Αθήνα αλλά και το εξωτερικό κατάφερε να ξεχωρίσει. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι δεν παύει να ονειρεύεται και παντού παρουσιάζεται σαν μια υπερήφανη Κρητικιά.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια